4rt. Curs de Readaptació del Futbolista

PRESENTACIÓ ACADÈMICA

En el futbol actual la gran incidència de lesions i de recaigudes, fa que els processos de recuperació i de  prevenció siguin molt importants. Posteriorment a la fase de Rehabilitació d’una lesió el jugador encara està lluny de la preparació física idònia per poder entrenar amb la resta de l’equip i per descomptat per poder competir. El Readaptador es la persona encarregada de fer d’enllaç entre aquestes dues fases. La necessitat d’especialització dels professionals al voltant del futbolista ha fet que aquesta figura hagi aparegut amb força dins els equips professionals.

Degut al nombre creixent de lesions en el futbol base i amateur fa necessària la formació de Readaptadors per a totes les categories del futbol aficionat. El present curs es crea amb l’objectiu   de formar fisioterapeutes de l’entorn del futbol que tinguin interès en la preparació física, i que puguin esdevenir futurs fisioterapeutes re adaptadors  dels  jugadors i jugadores de la Federació Catalana de Futbol.

Professors amb experiència en equips professionals s’encarregaran d’exposar els continguts necessaris per poder dur a terme la readaptació dels nostres lesionats.

Objectius:

 • Formar Readaptadors en futbol acreditats per la MCF per tractar jugadors de la Federació Catalana de Futbol
 • Dotar a l’alumne de capacitats per planificar i programar una readaptació esportiva en l’àmbit del futbol. En especial en els treballs:
  • Resistència, Força, CORE, Control Neuromuscular i Hidroteràpia
 • Dotar a l’alumne d’eines per l’avaluació del procés de readaptació esportiva per controlar i redefinir objectius al llarg d’aquesta fase
 • Dotar a l’alumne d’eines preventives per tal d’evitar recidives i noves lesions dels nostres jugadors
 • Dotar a l’alumne d’eines per aconsellar a nivell nutricional

Format del curs:

 • Continguts Teòrics on-line a través de la plataforma Moodle de la MCF durant 5 setmanes.
 • Exàmens tipus test dels continguts teòrics
 • 2 Jornades Pràctiques sobre els continguts teòrics

Encara que totes les classes pràctiques estan confirmades, l’ordre de les classes i el professorat poden veure’s subjectes de canvis per necessitats de l’organització o d’alguns professionals que les imparteixen.

A qui va destinat:

 • Fisioterapeutes de Club
 • Fisioterapeutes amb interès per el futbol i la preparació física
 • Fisioterapeutes capaços de dur a terme les tasques de la Readaptació
 • Durant la Jornada al CAR es realitzaran classes teòric-practiques en les que es practicarà exercici físic per el qual es requereix un mínim de preparació física de base.

Dates i inscripcions

 • Inscripcions a partir del 24 de Juliol, fins el 30 d’Octubre de 2017
 • Inici del curs el dia 9 d’Octubre de 2017: documents teòrics online i fòrum per consultes amb els professors.
 • Avaluació teoria: una vegada l’alumne tingui accés a l’estudi dels continguts teòrics haurà de realitzar una avaluació senzilla tipus test abans del 10 de Novembre de 2017
 • Sessions Pràctiques els dies 11 i 12 de Novembre de 2017: jornades on es posaran en pràctica part dels continguts teòrics prèviament estudiats i avaluats

 Jornades Pràctiques

 • Les jornades pràctiques es realitzaran a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat del Vallès, amb els horaris descrits a les taules:


CARNoviembre1

 • El curs inclou el dinar de les dues jornades i l’entrega de roba esportiva (jersei, polo, samarreta i pantalons curts)
 • Es recomana disposar de calçat esportiu i botes de futbol per les diferents classes pràctiques.
 • Per l’assignatura d’hidroteràpia, serà necessari banyador, tovallola i xancletes

  
CARNoviembre2

ProgramaNov

 

Hores de Càtedra

33 hores entre Teoria, Pràctica, Avaluacions i Debat (2h)

Idioma del Curs

Català i Castellà

Els documents, examens tipus test, com les classes practiques es realitzaran amb l’idioma que els professors es senten més còmodes.

Nombre d’Alumnes: 20 places, per rigorós ordre d’inscripció

Acreditació

Diploma acreditatiu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes

Coordinadors

Oriol Balañà

Maiol Martí

Professors

Oriol Balañà

Fisioterapeuta i Readaptador del Girona FC, Fisioterapeuta i Readaptador de la Mutualitat Catalana de Futbol, Fisioterapeuta-Readaptador en el ProSport.

 Jordi Balcells

Preparador Físic del Girona FC.

Javi Carrión

Fisioterapeuta i Readaptador del RCD Espanyol

Ernest Esteve

Fisioterapeuta i Preparador Físic del UE Llagostera. Professor de l’EUSES de la Universitat de Girona. Fisioterapeuta en el centre SPORTCLINIC de Girona.

Sergio Dorado

Preparador Físic del Nàstic de Tarragona. Ex-preparador Físic del AEK Larnaca, Zaragoza, RCD Espanyol, RCD Mallorca i CE Sabadell.

Ma Antonia Lizarraga

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra (UNAV). Especialista en Medicina d’Educació Física i Esport per la Universitat de Barcelona (UB), Màster en Nutrició i Ciències dels Aliments per la Universitat de Barcelona. Professora en el Grau de Nutrició Humana i Dietètica en la Universitat de Barcelona i professora en diferents cursos, màsters i postgraus relacionats amb la Nutrició i l’Activitat física en les diferents etapes de la vida.

Maiol Martí

Fisioterapeuta desenvolupador de projectes de la Mutualitat Catalana de Futbol, Consultor Extern Hospital Quirón de Barcelona en l’Equip del Dr. Ramon Cugat.

Marc Montalbán

Preparador Físic i Readaptador de la Mutualitat Catalana de Futbol, Fisioterapeuta-Readaptador en el ProSport.

Emili Ricart Aguirre

Fisioterapeuta-Readaptador de múltiples jugadors professionals al llarg de la seva carrera i del FCBarcelona en l’equip d’en Pep Guardiola. Consultor Extern Hospital Quirón de Barcelona en l’Equip del Dr. Ramon Cugat.

Lluís Sala

Readaptador del Girona FC. Preparador Físic en el centre SPORTCLINIC de Girona

Nestor Salmerón

Preparador Físic del RCD Espanyol.

 

OPINIONS ALUMNES D’ALTRES EDICIONS:

 • Tracta diferents temes en el context de la prevenció i recuperació de lesions q poden arribar a ser molt útils pel readaptador per assolir èxit en la seva tasca.
 • El curs és indispensable per un fisioterapeuta que està amb futbolistes, sense o amb lesió
 • Ha sido genial, pensaba que sin conocimientos muy definidos de futbol tendria problemas, pero es un curso muy abierto con aplicación a muchisimos deportes más. “El saber no ocupa lugar”!!!! Gracias.
 • Crec que els continguts del curs tant teòrics com pràctics són adients al programa i s’han adaptat a les expectatives inicials. L’aport de la plataforma web amb els apunts, són excel·lents. Molt content amb els docents i companys.

 

PREU INICIAL CURS : 500€

PLA SUBVENCIONS FORMACIO : 150€

Preu Final Curs: 350€

Allotjament OPCIONAL : 80€

 

FORMULARI D’INSCRIPCIO

Nom i Cognoms de la Persona (Obligatori):

Email de Contacte (Obligatori):

Telèfon (Obligatori):

Club on treballes?:

Centre on treballes?:

Llicenciat en INEFC?:

Talla Jaqueta:

Talla Pantalons:

Talla Samarreta:

Preu Pack:

Máxim 20 assistents, per ordre de inscripció.