¿SÓN COMPATIBLES EL VI I L’ESPORT?

Quan parlem de l’alimentació una de les obsessions dels esportistes és el no consum d’alcohol, però hi ha una beguda que encara tingui graduació alcohòlica és altament beneficiosa per la salut. Es tracta del vi, la beguda elaborada a partir del most del raïm, i aquesta és una de les moltes raons per les quals aquesta beguda és beneficiosa per la salut, perquè prové directament d’un aliment tan profitós com la fruita, en aquest cas el raïm.
Quan parlem de l’alimentació una de les obsessions dels esportistes és el no. Molts experts afirmen que consumir una copa de vi al dia és beneficiós per la salut. A més, el mercat del vi està en auge en els últims anys i per això existeixen moltes tendes de vi en línia que ofereixen aquest tipus de productes.
Aquest és un tema del qual s’han realitzat nombrosos estudis i en un d’ells per la Universitat de Kingston, Regne Unit, es va descobrir que el consum de vi negre per augmentar el rendiment dels atletes i esportistes. Això es deu a l’increment de testosterona que el vi produeix en el cos una vegada es consumeix. El consum de vi també té una sèrie de beneficis que demostren que el vi i l’esport són compatibles.
1. El vi és un gran aliat per baixar de pes. Això es deu al fet que el vi activa un gen que impedeix la formació de noves cèl·lules de greix. Un efecte que òbviament es veurà reflectit acompanyant-lo amb dieta equilibrada i consum moderat de vi.
2. Millorar la salut cardíaca. Aquest efecte és degut als polifenols presents en el vi negre, i als alts nivells de vitamina E presents en els, per la qual cosa els vins Ribera del Duero, per exemple, són perfectes per esportistes.
3. És bo per reduir el colesterol. Gràcies als polifenols ja mencionats i més concretament al resveratrol, el vi ajuda a cuidar els nostres vessaments sanguinis, ja que evita la formació de coàguls i la reducció del colesterol dolent.
4. Augmenta els nivells d’àcids greixos Omega 3. Segons alguns estudis elaborats en països europeus amb adults i els seus hàbits alimentaris van demostrar que les persones que beuen vi moderadament tenen majors nivells d’àcids Omega 3.
Aquests són els beneficis principals que més interessen als esportistes, ja que estan directament relacionats amb la realització d’exercici o alguns dels objectius al realitzar aquestes pràctiques, però el vi té altres beneficis per la salut com pot ser: potenciar el funcionament del cervell o combatre el cansament, entre altres.
Ara que ja coneixes que l’esport i el consum de vi són totalment compatibles pots compaginar ambdós aspectes sempre tenint un consum moderat d’aquesta beguda i combinat amb un bo dieta i exercici diari.