ESPORT AMB HERPES ZÒSTER

L’herpes zòster és comunament diagnosticat en persones de totes les edats, però la majoria dels casos es donen en persones de més de 50 anys. Aquest dolorós virus pot causar calfreds, mal de cap, fatiga i sensació de formigueig a la pell. Malgrat que l’exercici pot ajudar a alleujar l’estrès a causa de l’herpes, has de prendre algunes mesures abans de continuar el teu programa d’exercicis mentre tens els símptomes de l’herpes.
Importància
Si de nen has experimentat el virus varicel·la-zòster -més comunament conegut com a la varicel·la-, el virus roman inactiu en el teu cos. Quan l’estrès, les malalties o causes desconegudes estimulen aquest virus, pot reaparèixer com herpes incloent dolor en la pell, ampolles plenes de líquid, pruïja i formigueig i adormiment. Si pateixes herpes, els medicaments per alleujar el dolor i reduir les ampolles en la pell, i tècniques de relaxació com l’exercici, poden ajudar a reduir l’estrès i a mantenir una bona salut.
Exercicis beneficiosos
El dolor i les erupcions a la pell degudes a l’herpes poden fer que et sentis cansat i dèbil. Això pot dificultar l’exercici extenuant. Però, els exercicis per alleujar l’estrès poden ser benèfics quan tenen herpes. Això no obstant exercicis suaus i controlats, com el taitxí, per alleujar l’estrès i cremar calories. Altres bons exercicis inclouen nedar, muntar en bicicleta, fer ioga o caminar.
Consideracions
Mentre t’exercites, és una bona idea utilitzar roba folgada que no fregui amb la irritació a la pell causada per l’herpes. Aplicar pols col·loidal d’avena a les ampolles abans d’exercitar-te pot ajudar a reduir la fricció entre la pell i les robes. També pots prendre un medicament per alleujar el dolor com ibuprofèn, per reduir el dolor que causa l’herpes, abans de l’exercici.
Consell dels experts
Tant la prevenció com el tractament de l’herpes zòster pot ser promogut amb un estil de vida saludable. Una dieta sana, exercitar-se regularment i tenir baixos nivells d’estrès, no només preveu l’herpes zòster, sinó que també pot reduir els seus símptomes en cas que es presenti. Aquest és especialment benefici pels majors de 50 anys.
Advertència
Malgrat l’herpes zòster no és contagiós per aquells que ja han patit varicel·la, pots contagiar a qui no l’hagi patit. Quant a l’exercici, això significa que és millor evitar els llocs concorreguts per fer exercici, quan tinguis herpes. Això pot reduir la possibilitat d’infecció.