L’INSTITUT CUGAT ACONSEGUEIX REGENERAR ELS CARTÍLAGS LESIONATS DE FUTBOLISTES

L’Institut Cugat, que dirigeix el Dr. Ramón Cugat, traumatòleg que pertany a la Mutualitat de Futbolistes, Delegació Catalunya, ha presentat una tècnica pionera a nivell mundial que usa factors de creixement i cartílag del propi pacient, per regenerar aquest teixit.

El Dr. Cugat i el equip han tractat a més de 200 futbolistes,. alguns a la Mutualitat de Futbolistes amb resultats molt satisfactoris. Aquesta nova tècnica ens apropa  la teràpia definitiva des les lesions del cartílag  evitant l’aparició d’un artrosi prematura en els futbolistes.

La Clínica Quiron de Barcelona ha estat l’escenari d’aquesta presentació mundial on han estat presentes, el Doctor Ramón Cugat, la seva esposa i biòloga, Montserrat García Cugat, el traumatòleg Roberta Seija. Així com el doctor de la Universitat de València, Chema Carrrillo.

La Clínica Quiron de Barcelona ha sido el escenario de esta presentación mundial donde han estado presentes el Dr. Ramón Cugat, su esposa y bióloga, Montserrat García Cugat, el traumatólogo Roberto Seijas, así como el Dr. Universidad de Valencia, Chema Carrillo.

La investigación, ja publicada en diverses revistes internacionals mèdiques de prestigi, es va iniciar a l’any 2015 a València i Córdoba amb la utilització d’ovelles. Es van investigar més 38 bovins que van respondre de manera excel·lent al tractament.

L’aplicació d’aquesta tècnica en jugadors professionals i jugadors amateurs de la Mutualitat de Futbolistes a Catalunya ha estat un èxit amb excel·lents resultats.

La Fundació Garcia Cugat ha ideat una nova teràpia que consisteix en una malla PRP (Plasma Ric en Plaquetes) que aconsegueix un cartílag amb una qualitat igual a l’original. És la primera vegada que a nivell mundial

La Fundación García Cugat ha ideado una nueva terapia que consiste en una mala PRP (Plasma rico en Plaquetas) que consigue un cartílago con una calidad igual al original. Es la primera vez que a nivel mundial se hace uso de esta técnica. En Estados Unidos han comenzado recientemente a ponerla en práctica obteniendo grandes resultados.

La PRP o Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia amplament utilitzada en l’àmbit de la medicina que es basa en potenciar la regeneració pròpia del teixit amb un medicament que s’obté exclusivament del propi pacient. En el cas de la malla s’adjunta el PRP amb petits fragments del cartílag del pacient i es torna a aplicar en forma d’una massa exclusivament al propi pacient a la mateixa operació quirúrgica.

En el món hi ha 242 milions de persones que pateixen artrosis per falta de cartílag, 7 milions a Espanya, on és la primera causa d’incapacitat laboral permanent. L’edat, l’activitat física i altres factors afavoreixen el desenvolupament d’aquesta malaltia que és molt limitant.