MEDICAMENTS I EXERCICI

La conjunció de medicaments i exercici ha de prendre’s amb cautela. Algunes medicines poden ser contraproduents per progressar a l’entrenament. És important conèixer els medicaments que prenem i consultar al metge de forma prèvia. Mals de cap, molèsties estomacals, punxades, agulletes, o qualsevol símptoma semblant que fa que utilitzis amb freqüència medicaments per pal·liar el dolor, hauries de saber que poden ser contraproduents.
Efectes secundaris dels medicaments i exercici
Alguns medicaments presenten entre els seus efectes secundaris, l’augment de pes, però també és rellevant saber la interacció que existeix entre els medicaments i entrenament, que poden obstaculitzar els progressos al gimnàs.
Quan una persona es dedica a entrenar, són diversos els factors que es deuen tenir en compte perquè l’esforç sigui satisfactori, des de la forma en la qual es realitzin els exercicis, fins a la manera en què ens alimentem.
Aquesta és la raó per la qual, no és d’estranyar-se, que existeixen certs medicaments que produeixen conseqüències adverses o que poden disminuir els efectes que l’exercici té a l’organisme.
S’han realitzat una gran diversitat d’estudis universitaris en l’àmbit mundial amb el fi de comprendre l’efecte de certs components produeixen i interaccionen entre els medicaments i exercici.
Antidepressius i exercici físic
Els antidepressius són medicaments que tenen com a principal funció, el fet de modificar l’usual comportament del cervell, per mitjà del canvi de sinapsis cerebral, és a dir en les connexions que existeixen entre les neurones, el que afecta l’intercanvi d’informació entre elles. Aquests compostos, en un principi van buscar estrictament augmentar la quantitat de serotonina que s’allibera a l’esquerda sinàptica, gràcies a la presència dels ISRS o els inhibidors selectius de la recapacitació de serotonina.
La relació entre medicaments i exercici utilitzant antidepressius pot afectar lleument a qualsevol entrenament. Principalment, els antidepressius tenen una tendència a ser lleugerament sedants. Per la qual cosa es recomana entrenar vàries hores després d’una pressa o canviar de medicament en cas que sigui necessari.
Entrenar amb betabloquejants
Aquests medicaments són aquells ideats pel control i tractament d’una gran diversitat de condicions cardíaques. Entre les més importants, sobresurten la hipertensió.
S’encarreguen de bloquejar el conegut receptor beta adrenèrgic. Aquest forma part d’un conjunt de receptors que es localitzen en les cèl·lules i s’uneixen juntament amb neurotransmissors per regular el sistema nerviós.
Aquest receptor en particular, es pot ubicar en estructures relacionades al cor, servint com estimulant en el moment en el qual estigui fent contacta amb la catecolamina, elevant la freqüència i la pressió.
Malgrat que a això, es considera que aquest medicament en particular pot resultar negatiu pels entrenaments d’alta intensitat, com que alguns dels seus efectes més comuns són l’augment de pes.
Fer exercici durant el refredat
Antigripals:
Aquells medicaments encarregats d’alleujar els pitjors símptomes de la grip. Malestar general, congestió nasal i mal de cap… S’ha demostrat contraproduents per aquelles persones que tinguin una rutina d’entrenament.
Descongestionant:
Busca reduir la inflamació de les vies respiratòries, amb el fi d’aplacar la secreció del nas. Aquests treballen, davant l’estímul dels receptors beta adrenèrgics, que permeten l’augment de l’acció que té l’adrenalina i la noradrenalina en el cos. Produeix vasodilatació dels vessaments sanguinis i la desinflamació de la zona.
Antihistamínic
Funciona mitjançant la desgranulació dels mastòcits, impedint la liberalització de la histamina al servei nerviós. Aquest component actua directament en el receptiu H1, el qual es relaciona amb la somnolència i les propietats vasodilatadors.
S’ha de fer referència, el fet que la histamina és aquell compost que reacciona com hormona i com neurotransmissor, quan un cos estrany arriba a l’organisme, arribant-lo a reaccionar davant la seva presència. L’antihistamínic, també pot ser consumir per si mateix, sent la solució davant reaccions al·lèrgiques.
Estatines
Es prescriuen per disminuir el colesterol en diferents formes, en pacients que ho tenen elevat (hipercolesterolèmia). Presenten, per tant, un major risc de desenvolupar ateroesclerosi i de patir episodis de patologia cardiovascular.La conjunció de medicaments i exercici ha de prendre’s amb cautela. Algunes medicines poden ser contraproduents per progressar a l’entrenament. És important conèixer els medicaments que prenem i consultar al metge de forma prèvia. Mals de cap, molèsties estomacals, punxades, agulletes, o qualsevol símptoma semblant que fa que utilitzis amb freqüència medicaments per pal·liar el dolor, hauries de saber que poden ser contraproduents.
Efectes secundaris dels medicaments i exercici
Alguns medicaments presenten entre els seus efectes secundaris, l’augment de pes, però també és rellevant saber la interacció que existeix entre els medicaments i entrenament, que poden obstaculitzar els progressos al gimnàs.
Quan una persona es dedica a entrenar, són diversos els factors que es deuen tenir en compte perquè l’esforç sigui satisfactori, des de la forma en la qual es realitzin els exercicis, fins a la manera en què ens alimentem.
Aquesta és la raó per la qual, no és d’estranyar-se, que existeixen certs medicaments que produeixen conseqüències adverses o que poden disminuir els efectes que l’exercici té a l’organisme.
S’han realitzat una gran diversitat d’estudis universitaris en l’àmbit mundial amb el fi de comprendre l’efecte de certs components produeixen i interaccionen entre els medicaments i exercici.
Antidepressius i exercici físic
Els antidepressius són medicaments que tenen com a principal funció, el fet de modificar l’usual comportament del cervell, per mitjà del canvi de sinapsis cerebral, és a dir en les connexions que existeixen entre les neurones, el que afecta l’intercanvi d’informació entre elles. Aquests compostos, en un principi van buscar estrictament augmentar la quantitat de serotonina que s’allibera a l’esquerda sinàptica, gràcies a la presència dels ISRS o els inhibidors selectius de la recapacitació de serotonina.
La relació entre medicaments i exercici utilitzant antidepressius pot afectar lleument a qualsevol entrenament. Principalment, els antidepressius tenen una tendència a ser lleugerament sedants. Per la qual cosa es recomana entrenar vàries hores després d’una pressa o canviar de medicament en cas que sigui necessari.
Entrenar amb betabloquejants
Aquests medicaments són aquells ideats pel control i tractament d’una gran diversitat de condicions cardíaques. Entre les més importants, sobresurten la hipertensió.
S’encarreguen de bloquejar el conegut receptor beta adrenèrgic. Aquest forma part d’un conjunt de receptors que es localitzen en les cèl·lules i s’uneixen juntament amb neurotransmissors per regular el sistema nerviós.
Aquest receptor en particular, es pot ubicar en estructures relacionades al cor, servint com estimulant en el moment en el qual estigui fent contacta amb la catecolamina, elevant la freqüència i la pressió.
Malgrat que a això, es considera que aquest medicament en particular pot resultar negatiu pels entrenaments d’alta intensitat, com que alguns dels seus efectes més comuns són l’augment de pes.
Fer exercici durant el refredat
Antigripals:
Aquells medicaments encarregats d’alleujar els pitjors símptomes de la grip. Malestar general, congestió nasal i mal de cap… S’ha demostrat contraproduents per aquelles persones que tinguin una rutina d’entrenament.
Descongestionant:
Busca reduir la inflamació de les vies respiratòries, amb el fi d’aplacar la secreció del nas. Aquests treballen, davant l’estímul dels receptors beta adrenèrgics, que permeten l’augment de l’acció que té l’adrenalina i la noradrenalina en el cos. Produeix vasodilatació dels vessaments sanguinis i la desinflamació de la zona.
Antihistamínic
Funciona mitjançant la desgranulació dels mastòcits, impedint la liberalització de la histamina al servei nerviós. Aquest component actua directament en el receptiu H1, el qual es relaciona amb la somnolència i les propietats vasodilatadors.
S’ha de fer referència, el fet que la histamina és aquell compost que reacciona com hormona i com neurotransmissor, quan un cos estrany arriba a l’organisme, arribant-lo a reaccionar davant la seva presència. L’antihistamínic, també pot ser consumir per si mateix, sent la solució davant reaccions al·lèrgiques.
Estatines
Es prescriuen per disminuir el colesterol en diferents formes, en pacients que ho tenen elevat (hipercolesterolèmia). Presenten, per tant, un major risc de desenvolupar ateroesclerosi i de patir episodis de patologia cardiovascular.