AUGMENTEN ELS CASOS COVID: PARACETAMOL O IUPROFÈN CONTRAEL VIRUS

Aquests dies estan augmentant significativament els caos per Covid-19, amb les noves variants d’òmicron majoritària a Catalunya, la BA.5.
El dolor muscular, el malestar i el mal de cap són alguns dels símptomes de la nova variant BA.5 d’òmicron, que ja és majoritària a Catalunya i provoca un augment de casos de la Covid. T’has contagiat i no saps si prendre paracetamol o ibuprofèn contra la Covid?


Paracetamol i ibuprofèn, dos fàrmacs contra la covid


L’efecte antitèrmic i analgèsic del paracetamol el converteixen en el fàrmac més adient per tractar els símptomes de la covid. És el que s’hi ha assegura des de l’Associació d’Infermeria i Comunitària de Catalunya. Ara bé, si les molèsties no desapareixen, també pots prendre puntualment un ibuprofèn quatre hores després i només en què el malestar persisteixi.


Més reinfeccions per la covid amb la nova variant BA.5 d’òmicron?


Moltes persones estan donant positiu aquests dies, tant persones que no s’havien infectat mai com gent que fa poc que ha passat la malaltia.
Desaconsellen els antibiòtics per tractar la covid.
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que els antibiòtics no són eficaços contra la covid, perquè és un virus i aquests fàrmacs només funcionen contra les infeccions. Ara bé, l’OMS també assegura que a vegades els sanitaris empren els antibiòtics per prevenir o tractar infeccions bacterianes secundàries que poden ser una complicació de la covid en pacients greus.


Paxolovid, l’antiviral per evitar casos greus  de la covid


Paxolovid és el nom de la pastilla de Pfizer que ja s’utilitza als centres sanitaris per evitar els casos greus i les hospitalitzacions per covid en persones considerades d’alt risc. Aquest tractament oral, que combina dos principis actius, s’ha d’administrar al més aviat possible a persones adultes infectades. Durant els cinc dies posterior a l’inici de símptomes s’han de prendre dues pastilles que bloquegen l’activitat del virus per evitar més infecciositat i gravetat.