ELS PROBLEMES DE PORTAR XANCLETES DURANT TOT EL DIA DURANT L’ESTIU

No és la primera vegada que parlem de la sabata estrella de l’estiu: la xancleta. I ho fem perquè l’ús diari pot causar molts problemes per la salut física dels seus usuaris, si les utilitzem més enllà de la dutxa, piscina i platja. Sí que és veritat que és un calçat fresc i còmode quan la calor estreny. La utilització com a sabata diària provoca rascades o ampolles, i a més poden produir lesions en la musculatura a conseqüència d’una mala trepitjada.
El problema més habitual que pot sorgir és la facitis plantar. Una lesió que es produeix per la inflamació de la fàscia plantar. Un problema que és molt dolorós. Durant els primers sis mesos el dolor és matutí i apareix en aixecar-se i fer els primer passos, però passat aquest temps, el dolor passa a ser per manent durant tota l’activitat diària. Per tant, més problemàtic encara pels esportistes.
El símptoma principal és el dolor que es produeix en la zona interna del taló, però sol anar acompanyat d’inflor lleu, enrogiment i sensibilitat en la part inferior del taló.
Altres lesions provocades per les xancles:
• Galindons.
• Tendinitis aquília.
• Dolor en els genolls o en els malucs.
• Major facilitat per patir esquinçaments de turmell.
• Major risc de caigudes.
• Metatarsàlgies.
• Dits en urpa.
Hàbits com caminar descalços per la riba del mar pot ocasionar molèsties a curt, mig i llarg termini.