EL TRENCAMENT D’LCA A LES DONES FUTBOLISTES A ESTUDI

L’Institut Cugat, amb la col·laboració de la Mutualitat de Futbolistes, ha organitzat pels proper dia 2 de setembre el Congrés Mèdic dedicat exclusivament al trencament del lligament creuat anterior (LCA) a les dones que practiquen el futbol. Una situació mèdica preocupant tenint en compte l’elevat nombre de noies que cauen en aquesta lesió, l’última d’elles la millor jugadora del món del futbol femení, Alèxia Putelles.

La Jornada Mèdica es dura a terme el dia 2 de setembre, a l’hotel Don Jaime de Castelldefels. L’acte s’inaugurarà a les 8.30 del matí amb les paraules de l’organitzador d’aquets esdeveniment mèdic mundial, el Dr. Ramón Cugat. En el mateix participaran metges de la Mutualitat de Futbolistes, i altres traumatòlegs internacionals, així com Klaus Hones,  en representació de la companyia Medi.

També hi seran presents representants mèdics de diferents clubs catalanes com el FC Barcelona, RCD Espanyol, Girona CF, Damm, Sant Gabriel, …

Els punts a tractar en aquesta Jornada mèdica, seran la incidència entre el trencament de LCA al futbol d’elit i a l’amateur, la importància del cicle menstrual a aquest tipus de lesió greu, com s’intervé quirúrgicament un LCA trencat d’una dona, la volta als terrenys de joc, i l’experiència de dues jugadores d’elit com Bruna Vilamala (FC Barcelona), Marta Turmo (RCD Espanyol), Clara Cos (CE Europa), i Sara Mérida exfutbolista del RCD Espanyol, actualment fisioterapeuta.