LA RESSONÀNCIA MAGNÈTICA VITAL PER LES LESIONS GREUS DEL FUTBOL

La Ressonància Magnètica se situa com a una prova cartera i fiable a causa de la seva alta resolució anatòmica i definitiva per realitzar un diagnòstic específic a les lesions esportives, sobretot al futbol d’elit per evitar la pèrdua de temps, però també al futbol amateur com ho fa si és necessari la Mutualitat de Futbolistes. És, sense dubtes, el millor mètode per visualitzar lesions musculars de localització atípica o profunda.
La Ressonància Magnètica és el mètode de diagnòstic per imatge que és molt diferent de les tècniques que s’utilitzen a Radiologia, Ultrasò, Tomografia Computadora o Medicina Nuclear per estudiar de forma no invasiva l’organisme.
Major precisió
El principal avantatge que ofereix la RM consisteix a què pot analitzar els teixits amb una gran precisió i ensenyar-nos les imatges de manera molt real. Per això, és la tècnica que trien tots els esportistes que ho necessiten, ja que analitza no només la part òssia sinó cartílags, lligaments, tendons i meniscos amb com cap altra mètode d’imatge ho aconseguiria.
A més, a l’esport els esquinçaments musculars són una causa molt freqüent de lesió. Segons les dades, un elevat percentatge de les lesions a esportistes està relacionada amb els músculs, sent bastant comuns en l’àmbit dels isquiotibials, el recte anterior dels quàdriceps, els bessons i els abductors. El diagnòstic d’aquestes lesions es realitza de forma senzilla mitjançant un estudi ecogràfic.
Lesions musculars de difícil localització
És en els casos de lesions musculars profundes i poc freqüents, que no es detecten amb altres proves com l’ecografia i que acaben causant pèrdua de temps als esportistes, quan la ressonància magnètica (RM), es converteix a l’única tècnica per detectar-les- Així les lesions es poden tractar de manera adequada i en menys temps i no acaben sent la causa de llargs períodes d’inactivitat per l’esportista. És a aquests casos on la ressonància magnètica, adquireix tot el seu protagonisme per la seva resolució anatòmica i capacitat multiplanar, col·locant-se com el mètode més adequat per l’estudi d’aquest tipus d’afeccions, ja que permet descarregar altres patologies de similar presentació clínica i fer un diagnòstic específic.
Esquinçaments musculars
Els esquinçaments musculars es poden classificar en tres graus:
– Grau I o distensió muscular, que es produeix quan el múscul arriba al seu límit màxim d’elongació. El pacient pateix un dolor fort sense poder determinar el punt exacte de procedència. És una minúscula lesió que pot diagnosticar-se mitjançant una ecografia.
– Grau II o esquinçament parcial succeeixi quan l’elongació del múscul supera el seu límit màxim d’elasticitat. El pacient pateix una punxada i ha de deixar l’activitat física, pot desenvolupar equimosis. La millor manera de detectar-lo és amb Ressonància Magnètica encara que també serveix l’ecografia.
– Grau III o esquinçament complet quan afecta a tot el múscul i hi ha equimosi. A aquests casos la Ressonància Magnètica és la tècnica més adequada pel seu elevat camp visual.
Imprescindible per l’esport
Podem concloure, podem dir que està demostrant que la ressonància magnètica és una eficaç, ràpida i cartera essencial a les lesions musculars profundes i poc freqüents. A més s’ha convertit en prova imprescindible a l’esport d’elit perquè permet estalviar temps.

La Ressonància Magnètica se situa com a una prova cartera i fiable a causa de la seva alta resolució anatòmica i definitiva per realitzar un diagnòstic específic a les lesions esportives, sobretot al futbol d’elit per evitar la pèrdua de temps, però també al futbol amateur com ho fa si és necessari la Mutualitat de Futbolistes. És, sense dubtes, el millor mètode per visualitzar lesions musculars de localització atípica o profunda.
La Ressonància Magnètica és el mètode de diagnòstic per imatge que és molt diferent de les tècniques que s’utilitzen a Radiologia, Ultrasò, Tomografia Computadora o Medicina Nuclear per estudiar de forma no invasiva l’organisme.
Major precisió
El principal avantatge que ofereix la RM consisteix a què pot analitzar els teixits amb una gran precisió i ensenyar-nos les imatges de manera molt real. Per això, és la tècnica que trien tots els esportistes que ho necessiten, ja que analitza no només la part òssia sinó cartílags, lligaments, tendons i meniscos amb com cap altra mètode d’imatge ho aconseguiria.
A més, a l’esport els esquinçaments musculars són una causa molt freqüent de lesió. Segons les dades, un elevat percentatge de les lesions a esportistes està relacionada amb els músculs, sent bastant comuns en l’àmbit dels isquiotibials, el recte anterior dels quàdriceps, els bessons i els abductors. El diagnòstic d’aquestes lesions es realitza de forma senzilla mitjançant un estudi ecogràfic.
Lesions musculars de difícil localització
És en els casos de lesions musculars profundes i poc freqüents, que no es detecten amb altres proves com l’ecografia i que acaben causant pèrdua de temps als esportistes, quan la ressonància magnètica (RM), es converteix a l’única tècnica per detectar-les- Així les lesions es poden tractar de manera adequada i en menys temps i no acaben sent la causa de llargs períodes d’inactivitat per l’esportista. És a aquests casos on la ressonància magnètica, adquireix tot el seu protagonisme per la seva resolució anatòmica i capacitat multiplanar, col·locant-se com el mètode més adequat per l’estudi d’aquest tipus d’afeccions, ja que permet descarregar altres patologies de similar presentació clínica i fer un diagnòstic específic.
Esquinçaments musculars
Els esquinçaments musculars es poden classificar en tres graus:
– Grau I o distensió muscular, que es produeix quan el múscul arriba al seu límit màxim d’elongació. El pacient pateix un dolor fort sense poder determinar el punt exacte de procedència. És una minúscula lesió que pot diagnosticar-se mitjançant una ecografia.
– Grau II o esquinçament parcial succeeixi quan l’elongació del múscul supera el seu límit màxim d’elasticitat. El pacient pateix una punxada i ha de deixar l’activitat física, pot desenvolupar equimosis. La millor manera de detectar-lo és amb Ressonància Magnètica encara que també serveix l’ecografia.
– Grau III o esquinçament complet quan afecta a tot el múscul i hi ha equimosi. A aquests casos la Ressonància Magnètica és la tècnica més adequada pel seu elevat camp visual.
Imprescindible per l’esport
Podem concloure, podem dir que està demostrant que la ressonància magnètica és una eficaç, ràpida i cartera essencial a les lesions musculars profundes i poc freqüents. A més s’ha convertit en prova imprescindible a l’esport d’elit perquè permet estalviar temps.

La Ressonància Magnètica se situa com a una prova cartera i fiable a causa de la seva alta resolució anatòmica i definitiva per realitzar un diagnòstic específic a les lesions esportives, sobretot al futbol d’elit per evitar la pèrdua de temps, però també al futbol amateur com ho fa si és necessari la Mutualitat de Futbolistes. És, sense dubtes, el millor mètode per visualitzar lesions musculars de localització atípica o profunda.
La Ressonància Magnètica és el mètode de diagnòstic per imatge que és molt diferent de les tècniques que s’utilitzen a Radiologia, Ultrasò, Tomografia Computadora o Medicina Nuclear per estudiar de forma no invasiva l’organisme.
Major precisió
El principal avantatge que ofereix la RM consisteix a què pot analitzar els teixits amb una gran precisió i ensenyar-nos les imatges de manera molt real. Per això, és la tècnica que trien tots els esportistes que ho necessiten, ja que analitza no només la part òssia sinó cartílags, lligaments, tendons i meniscos amb com cap altra mètode d’imatge ho aconseguiria.
A més, a l’esport els esquinçaments musculars són una causa molt freqüent de lesió. Segons les dades, un elevat percentatge de les lesions a esportistes està relacionada amb els músculs, sent bastant comuns en l’àmbit dels isquiotibials, el recte anterior dels quàdriceps, els bessons i els abductors. El diagnòstic d’aquestes lesions es realitza de forma senzilla mitjançant un estudi ecogràfic.
Lesions musculars de difícil localització
És en els casos de lesions musculars profundes i poc freqüents, que no es detecten amb altres proves com l’ecografia i que acaben causant pèrdua de temps als esportistes, quan la ressonància magnètica (RM), es converteix a l’única tècnica per detectar-les- Així les lesions es poden tractar de manera adequada i en menys temps i no acaben sent la causa de llargs períodes d’inactivitat per l’esportista. És a aquests casos on la ressonància magnètica, adquireix tot el seu protagonisme per la seva resolució anatòmica i capacitat multiplanar, col·locant-se com el mètode més adequat per l’estudi d’aquest tipus d’afeccions, ja que permet descarregar altres patologies de similar presentació clínica i fer un diagnòstic específic.
Esquinçaments musculars
Els esquinçaments musculars es poden classificar en tres graus:
– Grau I o distensió muscular, que es produeix quan el múscul arriba al seu límit màxim d’elongació. El pacient pateix un dolor fort sense poder determinar el punt exacte de procedència. És una minúscula lesió que pot diagnosticar-se mitjançant una ecografia.
– Grau II o esquinçament parcial succeeixi quan l’elongació del múscul supera el seu límit màxim d’elasticitat. El pacient pateix una punxada i ha de deixar l’activitat física, pot desenvolupar equimosis. La millor manera de detectar-lo és amb Ressonància Magnètica encara que també serveix l’ecografia.
– Grau III o esquinçament complet quan afecta a tot el múscul i hi ha equimosi. A aquests casos la Ressonància Magnètica és la tècnica més adequada pel seu elevat camp visual.
Imprescindible per l’esport
Podem concloure, podem dir que està demostrant que la ressonància magnètica és una eficaç, ràpida i cartera essencial a les lesions musculars profundes i poc freqüents. A més s’ha convertit en prova imprescindible a l’esport d’elit perquè permet estalviar temps.