AUGMENTEN ELS CASOS DE LA COVID-19, LA MAJORIA LLEUS

No hem d’abaixar la guàrdia ni pensar que la pandèmia sobre la Covid-19 està ja superada. Els casos de contagis està augmentant a Catalunya, però les vacunes estan aconseguint que la majoria d’aquests casos siguin asimptomàtics, excepte en aquelles persones que no han volgut vacunar-se que són les que estan ingressant a les UCI, afortunadament en un nombre molt baix si el comparem al de principi de la pandèmia.
Recordem que l’única resposta ferma contra el virus són les vacunes. Ara comencen a donar-se les quartes dosis a persones menors de seixanta anys amb problemes patològics greus.
Hem d’estar en guàrdia. Per això hem de saber que la Covid-19 afecta cada persona de manera diferent. La majoria de les persones infectades desenvolupen símptomes lleus i moderats i es recuperen sense hospitalització. Si tens alguns dels símptomes que us exposem a continuació seria bo anar a la farmàcia i comprar un test de la COVID-19 per saber si estem contagiats o no. En el cas afirmatiu romandre a casa durant uns cinc dies fins a fer-nos una segona prova que doni negativa.
A més ara també els temps de la grip i ens podem confondre entre els dos virus, per això la prova és definitiva per saber si tenim la COVID-19
Símptomes més habituals:
• Febre.
• Tos.
• Cansament
• Pèrdua del gust o de l’olfacte.
Símptomes menys comunes:
• Mal de coll.
• Mal de cap.
• Dolor.
• Diarrea.
• Erupció a la pell o decoloració de les mans o dels peus.
• Ulls irritats o vermellosos
Recordem que afortunadament pels vacunats la situació ha canviat molt i la majoria que agafen el virus no tenen a penes símptomes i amb el descans hi ha prou. Però malgrat això no podem abaixar la guàrdia.