LA IMPORTÀNCIA EN L’ELECCIÓ DE LES BOTES DE FUTBOL (VTR)

Les característiques de cada futbolista i la superfície de joc condicionen les claus a l’hora de triar la bota de futbol adequada.

Els pares i les mares han de pensar dues vegades abans d’acomplir el desig dels seus fills de comprar-los les botes dels seus ídols futbolístics. Cal assesorar-se i conèixer tota la informació abans de triar la bota de futbol adequada, tenint en compte les característiques tant del futbolista, com del terreny de joc on es practicarà l’activitat. A més, una mala elecció de botes pot derivar en lesions.

La product trainer d’Adidas, Lidia Ruiz, analitza els diferents tipus de botes i les seves especificitats. Pel que fa a la gespa natural, Ruiz explica que “la sola SG (Soft Ground) combina tac de plàstic i alumini per superfícies molt toves, en canvi la sola FG (Firm Ground) té una gran diversitat de gammes que s’adapten a les necessitats dels jugadors i jugadores”. Les FG s’adapten a jugadors veloços i que busquin la comoditat en els moviments.

Gespa artificial i terra

En gespa artificial, necessitem més punts de suport: “Si la gespa artificial no és de darrera generació, necessitem un número elevat de tacs i els models AG i MG ens aporten aquestes característiques”, assegura Ruiz. En aquest cas, les botes estan dissenyades per tenir entre 13 i 21 tacs. 

Les botes de multitacs, conegudes en l’argot com botes de futbol ‘TURF’, són les més populars i econòmiques. El tret distintiu d’aquest tipus de botes són els seus tacs de goma que dismuneixen de forma efectiva la pressió de la trepitjada. Les multitacs s’han d’utilitzar en moqueta, camps de terra o gespa de segona generació, sempre que aquesta no estigui excessivament mullada. 

Per últim, l’especialista exposa les característiques del calçat de futbol sala: “La bota de pista ens serveix per jugar tant en parquet com en ciment, amb una sola de goma que s’hi adapta a la perfecció”. 

El perfil del futbolista

A més, Ruiz mostra diferents models que s’adapten a l’estil de joc de cada futbolista. La posició que ocupa cada jugador o jugadora en el terreny de joc és un factor a tenir en compte per escollir la bota. Amb les noves tecnologies de seguiment i control dels futbolistes, les marques han  aconseguit crear botes adaptades a les necessitats de cada jugador.