EL PROCÈS DE RECUPERACIÓ D’UN JUGADOR LESIONAT

Les càmeres d’FCF.TV han fet un seguiment durant set mesos al jugador de futbol Kevin Cano. Des de la primera visita a la seu central de la Mutualitat de Futbolistes, l’Hospital Quiron, la seva rehabilitació, i la tornada a l’esport.
La Mutualitat de Futbolistes acompanya en tot moment al mutualista lesionat, des que es produeix la lesió i es visita a la Mutualitat de Futbolistes, fins al procés final de recuperació. FCF.TV ha estat testimoni durant uns mesos del que viu un jugador lesionat que passa per un quiròfan i segueix un procés de rehabilitació. Es tracta de Kevin Cano: “Jo crec que el dia que es fa la radiografia o qualsevol prova de diagnosi, i ja et diuen t’has d’operar, jo crec que aquell dia és el pitjor perquè depenent de la lesió, si et diuen que has d’estar sis mesos fora de la competició és bastant dur, perquè si t’agrada aquest esport ho passes molt malament”
Kevin Cano sempre ha estat tranquil i reconfortat perquè sabia que amb els metges de la Mutualitat de Futbolistes, dedicats a la traumatologia del futbol, estàs en bones mans: “Jo sempre m’ha agradat investigar una miqueta qui m’opera. Per què quan et diuen els equips de doctors que hi ha, a vegades et diuen … Aquest ha operat a tal del Barça o de l’Espanyol, i sempre t’acaba agradant saber que un d’aquests et porten a tu, encara que juguis a tercera o quarta catalana… Sempre et reconforta molt perquè sents que estàs en unes bones mans.

El traumatòleg Eduard Alentor, de l’equip que dirigeix el doctor Ramón Cugat, va dur a terme la intervenció quirúrgica del jugador a l’Hospital Quiron de Barcelonan i el seguiment posterior: “En Kevin Cano que tenia una lesió del creuat prèviament operada que ens va venir a consulta per l’evolució del lligament creuat anterior, va ser molt positiva. Però va venir a consultar un dolor de tipus meniscal i es va veure que se li va generar una lesió de menisc intern, associada a un petit quist al menisc. L’evolució que ha tingut ell a partir de la cirurgia ha sigut molt bona. Ha complit tots els passos d’una cirurgia d’aquestes característiques. Ha anat passant per fases de recuperació, fases de readaptació, i estem molt contens de l’evolució que ha tingut fins ara i en principi li donarem l’alta perquè continuï fent una pràctica esportiva amb tota normalitat.

“Kevin Cano, que no és la primera vegada que durant la seva carrera esportiva ha estat visitat a la Mutualitat de Futbolistes, està molt satisfet pel tracte rebut: “Jo la veritat que molt bé. No és la primera vegada que faig l’ús de la Mutualitat i sempre he estat molt bé, sigui el doctor que sigui, sempre m’han atès molt bé. El seguiment s’ha fet bastant bé perquè, inclòs havent-me donat l’alta m’he continuat veient amb el doctor i sempre m’han dit que si, i si he necessitat alguna cosa inclús per telèfon, sempre molt bé”.