EL JAPÓ INTERESADA EN EL MODEL DE LA MUTUALITAT

El fisioterapeuta japonès, Eiji Kikuchi, director de un prestigiós centre mèdic ubicat a Tòquio, s’ha reunit amb el Director de la Mutualitat de Futbolistes de la delegació de Catalunya, Antonio Artero, per informar-se sobre el model mèdic d’aquesta Entitat, i els seus cursos de readaptació al futbol.

Aquesta reunió a la que ha assistit el coordinador dels cursos, Maiol Martí, serveix per establir ponts de coneixement i col·laboració per exportar el model de readaptació a través de possibles cursos organitzats per a fisioterapeutes japonesos, i que aquests estudiants apliquin als jugadors de futbol del Japó el model seguit a Catalunya davant lesions tan importants com al del trencament de Lligament Creuat Anterior.

Aquest model és el que segueix a la Mutualitat de Futbolistes de la delegació catalana, gràcies als coneixements del doctor Ramón Cugat i el seu equip. S’ha demostrat que un jugador amb una lesió seriosa d’aquestes característiques no té només amb l’habitual rehabilitació. Si no que es fa necessària una readaptació a la tornada a la pràctica futbolística.

A Catalunya s’han fet quatre cursos de readaptació que han seguit nombrosos fisioterapeutes del territori, aprenent a través dels nostres fisioterapeutes i Preparadors físics, les eines necessàries para la readaptació al futbol.

El mètode de la Mutualitat de Futbolistes de la delegació catalana és la de crear Readaptadors, que són uns professionals encarregats de que l’esportista realitzi amb garanties el seu pas de la rehabilitació a la seva participació plena en competicions del seu club. Un mètode de utilitzen clubs de primera línia com el FC Barcelona, RCD Espanyol o FC Girona.

Els cursos tenen dues parts, una teòrica fi altre pràctica:

  • La teòrica es fa en tres setmanes, l’alumne estudia el temari i veu vídeos a traves de la plataforma de formació de la Mutualitat de Futbolistes, i al mateix temps és avaluat pel professorat a través d’un test online.
  • La pràctica es fa durant dos dies al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. Dues jornades intensives al camp de futbol, gimnàs, aules i piscina del CAR.

Alguns fisioterapeutes i centres mèdics japonesos, com el de Eiji Kikuchi a Tòquio  s’han interessat per aquests cursos, obrint la possibilitat d’accedir a ells a través dels professionals de lasa Mutualitat de Futbolistes.