¿PORTAR GORRA AL CAP, PROVOCA LA CAIGUDA DEL CABELL?


Són molt i moltes esportistes, i gent que no ho és, que creuen que usar gorra pot causar calvície. Però aquesta asseveració no és del tot correcta. Experts dermatòlegs de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (entre altres) asseguren que no existeix una relació entre l’ús de gorres i la caiguda del cabell, i que en realitat la calvície sempre està més vinculada a altres factors com la genètica i l’alimentació.
Això significa que els homes que no pateixen de calvície no perdran el cabell fent servir gorra. Però, existeix la possibilitat que utilitzar gorra s’impulsi la caiguda del cabell en els homes que sí que tenen calvície.
Per si mateix, una gorra no causa calvície, però si pot ser un factor que ho impulso en quins ja pateixen de caiguda del cabell. Si la gorra estigués massa ajustada, això podria provocar irritació i inflamació en els fol·licles capil·lars, provocant major caiguda.
S’incrementa el progrés de la calvície al reduir el flux òptim de la sang al cap i el pas de l’oxigen als fol·licles capil·lars.
També pot ser que els tèxtils o els tints provoquin alguna reacció al·lèrgica que provoqui major caiguda per la inflamació, però això només és possible en alguns casos.
Això és principal en casos en els quals les gorres estiguin molt ajustades. Així que es recomana mantenir-la un poc solta.
A més, usar gorra mentre suem no és una gran idea, ja que les sals expulsades a través de la suor poden irritar la pell, provocant pruïja, empitjorant el problema de calvície. Encara és més problemàtic si no rentem la gorra, perquè la suor es manté en la gorra junt amb altres bacteris.
Per altra banda, les gorres són efectives cobrint el cuir cabellut dels rajos UV, especialment en els homes que tenen calvície. Això ajuda a protegir del càncer de pell.
Així, ja ho saps. Si no pateixes de caiguda, pots fer servir-la, però si ets dels que perden el cabell, tingues molta cura, mantingues el seu ús a uns pocs dies, no l’ajustis massa, renta-la constantment i si et dona pruïja, eviteu-la.