III Curs de Readaptació del Futbolista

DSC_0985

    PRESENTACIÓ ACADÈMICA

En el futbol actual la gran incidència de lesions en els equips, fa que els processos de recuperació com de prevenció hagin estat en el punt de mira. Posterior a la fase de Rehabilitació d’una lesió el jugador encara està lluny de la preparació física amb l’equip i de la competència. El Readaptador es la persona encarregada de fer d’enllaç entre aquestes dues fases. La necessitat d’especialització dels professionals en l’entorn del futbolista ha fet que aquesta figura hagi aparegut amb força dins els equips professionals.

Degut al nombre creixent de lesions en el futbol base i amateur fa necessària la formació de Readaptadors també en categories inferiors. Es per això que el present curs es crea amb l’objectiu principal de formar fisioterapeutes en l’entorn del futbol que tinguin interès en la preparació física per tractar jugadors de la Federació Catalana de Futbol.

Professors amb experiència en equips professionals s’encarregaran d’exposar els continguts necessaris per poder dur a terme la readaptació dels nostres lesionats.

Objectius:

 • Formar Readaptadors en futbol acreditats per la MCF per tractar jugadors de la Federació Catalana de Futbol
 • Dotar a l’alumne de capacitats per planificar i programar una readaptació esportiva en l’àmbit del futbol. En especial en els treballs:
  • Resistència, Força, CORE, Control Neuromuscular i Hidroteràpia
 • Dotar a l’alumne d’eines per l’avaluació del procés de readaptació esportiva per controlar i redefinir objectius al llarg d’aquesta fase
 • Dotar a l’alumne d’eines preventives per als jugadors per tal d’evitar recidives i noves lesions dels nostres jugadors
 • Dotar a l’alumne d’eines per aconsellar nivell nutricional

IMG_20160716_105258DSC_0797

 Format del curs:

 • Continguts Teòrics on-line a través de la plataforma Moodle de la MCF
 • Exàmens tipus test dels continguts teòrics
 • 2 Jornades Pràctiques sobre els continguts teòrics

Encara que totes les classes pràctiques estan confirmades, l’ordre de les classes i el professorat poden veure’s subjectes de canvis per necessitats de l’organització o d’alguns professionals que les imparteixen

 A qui va destinat:

 • Fisioterapeutes de Club
 • Fisioterapeutes amb interès per el futbol i la preparació física
 • Fisioterapeutes capaços de dur a terme les tasques de la Readaptació
 • Durant la Jornada al CAR es realitzaran classes teòric-practiques en les que es practicarà exercici físic per el qual es requereix un mínim de preparació física de base.

Dates i inscripcions

 • Inscripcions a partir del 25-01-2017. Data limit 05-03-2017.
 • Inici del curs el dia 20-02-2017 de 2017: documents teòrics online i fòrum per consultes amb els professors.
 • Avaluació teoria: una vegada l’alumne tingui accés a l’estudi dels continguts teòrics haurà de realitzar una avaluació senzilla tipus test abans del 25-03-207
 • Sessions Pràctiques els dies 25 i 26 de Març de 2017: jornades on es posaran en pràctica part dels continguts teòrics prèviament estudiats i avaluats

DSC_0878IMG_20160716_115103-1024x768

 Jornades Pràctiques

 • Es realitzarà en les instal·lacions del CAR de Sant Cugat del Vallès, amb els horaris descrits a les taules:

 

car1

 

 • El curs inclou el dinar de les dues jornades i l’entrega de roba esportiva (jersei, polo, samarreta i pantalons curts)
 • Es recomana disposar de calçat esportiu i botes de futbol per les diferents classes pràctiques.
 • Per l’assignatura d’hidroteràpia, serà necessari banyador, tovallola i xancletes

  car2

 Programa1

 

 

Hores de Càtedra

33 hores entre Teoria, Pràctica i Avaluacions

 Idioma del Curs

Català i Castellà

Els documents, exàmens tipus test, com les classes practiques es realitzaran amb l’idioma que els professors es senten més còmodes.

 Acreditació

Diploma acreditatiu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes

 Coordinadors

Oriol Balañà

Maiol Martí

 Professors

Oriol Balañà

Fisioterapeuta i Readaptador del Girona FC, Fisioterapeuta i Readaptador de la Mutualitat Catalana de Futbol, Fisioterapeuta-Readaptador en el centre ProSport.

 Jordi Balcells

Preparador Físic del Girona FC.

Javi Carrión

Fisioterapeuta i Readaptador del RCD Espanyol

 Ernest Esteve

Fisioterapeuta i Preparador Físic del UE Llagostera. Professor de l’EUSES de la Universitat de Girona. Fisioterapeuta en el centre SPORTCLINIC de Girona.

 Sergio Dorado

Preparador Físic del AEK Larnaca de la Lliga de Xipre. Ex-preparador Físic del R. Zaragoza, RCD Espanyol, RCD Mallorca i CE Sabadell.

Mª Antonia Lizarraga

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra (UNAV). Especialista en Medicina d’Educació Física i Esport per la Universitat de Barcelona (UB), Màster en Nutrició i Ciències dels Aliments per la Universitat de Barcelona. Professora en el Grau de Nutrició Humana i Dietètica en la Universitat de Barcelona i professora en diferents cursos, màsters i postgraus relacionats amb la Nutrició i l’Activitat física en les diferents etapes de la vida.

 Maiol Martí

Fisioterapeuta desenvolupador de projectes de la Mutualitat Catalana de Futbol, Consultor Extern Hospital Quirón de Barcelona en l’Equip del Dr. Ramon Cugat

 Emili Ricart Aguirre

Fisioterapeuta-Readaptador de múltiples jugadors professionals al llarg de la seva carrera i del FCBarcelona en l’equip d’en Pep Guardiola. Consultor Extern Hospital Quirón de Barcelona en l’Equip del Dr. Ramon Cugat.

Lluís Sala

Readaptador del Girona FC. Preparador Físic en el centre SPORTCLINIC de Girona

Nestor Salmerón

Preparador Físic del RCD Espanyol.

 Marc Montalbán

Preparador Fisic i Readaptador de la Mutualitat Catalana de Futbol, Preparador Fisic-Readaptador en el centre ProSport

Preu

500€

* El preu de l’opció d’allotjament al Centre d’Alt Rendiment a Sant Cugat és el següent:

PREUS 2017

Preu per persona/dia

SINGLE

ROOM

TWIN, TRIPLE

QUAD ROOM

PENSIÓ COMPLETA

                         80,10 €

61,80 €

MITJA PENSIÓ

71,20 €

52,90 €

ALLOTJAMENT +ESMORZAR

58,10 €

39,80 €

PER INSCRIPCIONS AQUÍ