LA FCF I LA MUTUALITAT INVERTEIXEN EN EL FUTBOL FEMENÍ


maxresdefault

La FCF fa una clara aposta pel futbol femení i, per aquest motiu, atorgarà ajudes econòmiques per als desplaçaments que efectuïn els equips que participen en les categories de futbol femení. El passat 10 de gener de 2017, es va emetre una circular als clubs implicats indicant l’import corresponent per subvencionar els desplaçaments.

El total de les subvencions que atorgaran la FCF i la Mutualitat Catalana de Futbolistes per als desplaçaments i la quota del futbol femení és de 481.901,5 €.

Aquests ajuts es donen per tal d’afavorir als clubs que aposten pel futbol femení, ja que en aquesta competició hi ha menys grups i això comporta un major desplaçament de les jugadores. La voluntat de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol és afavorir les condicions per l’increment de llicències i aconseguir la igualtat en les competicions.

A més, en la Junta Directiva celebrada el 24 de gener, es va acordar una subvenció addicional als equips que competeixen en grup únic (Preferent i Segona Divisió). Així doncs, la subvenció que la Federació Catalana de Futbol atorga per als desplaçaments de futbol femení és de 199.445,5 €. Les quantitats es faran efectives directament en els comptes federatius dels clubs.

De la mateixa manera, durant la passada Assemblea, celebrada el dia 4 de novembre de 2016, es va acordar una reducció de la quota de la Mutualitat, entorn el 50%, per a totes les categories de futbol  femení aficionat i juvenil. El total d’aquesta subvenció és de 282.456 €.

D’aquesta manera, la Federació Catalana de Futbol i la Mutualitat Catalana de Futbolistes atorgaran una subvenció d’un total de 481.901,5 € i refermen la seva aposta de seguir contribuint, amb la major mesura possible, en facilitar la tasca dels clubs, ajudar a les jugadores i en la promoció del futbol femení amb l’augment de grups i categories.

La temporada 2015-16 es van enregistrar un total de 7.614 llicències que creix any rere any, des de les 1.974 llicències que hi havia a l’any 2012, el que suposa un creixement del 285% en els últims 5 anys.

La voluntat de l’actual Junta Directiva de promocionar i desenvolupar el futbol femení queda palesa en les diferents activitats que organitza la FCF durant l’any, com ara la Jornada de Futbol Femení, que se celebra de manera simultània a les 14 delegacions d’arreu del territori on el que es persegueix és la promoció per l’inici de la pràctica del futbol, les Trobades Territorials de Salou on participen unes 1.000 jugadores; i amb les competicions estatals de les Seleccions Catalanes Femenines, en les que la sub 16 i la sub 18 són les actuals campiones d’Espanya. Precisament, aquest cap de setmana, totes dues Seleccions s’han tornat a classificar per la fase final del campionat.