LA MUTUALITAT PRESENTA ELS TALLERS DE PRIMERS AUXILIS A L’ALCALDE DE CALAFELL


footografia acto 2

Aquest matí, el Director de Formació de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, Antonio Artero, conjuntament amb els Delegats de la Federació Catalana de Futbol de Tarragona, Josep Vives, i del Penedès-Garraf, Manel Duran, han presentat a l’Alcalde de Calafell,  Ramón Ferrer, els Tallers de Primers Auxilis que es celebraran a la seva ciutat el 9 de desembre.

L’Ajuntament de Calafell cedeix les modèliques instal·lacions del nou Camp Municipal de Calafell, seu dels pròxims Jocs del Mediterrani,  per desplegar aquests Tallers de Primers Auxilis que seran impartits per monitors qualificats de la Creu Roja de Catalunya durant la jornada matinal del 9 de desembre.

La Mutualitat Catalana de Futbolistes organitza aquesta matinal festiva per nens de 9 a 13 anys amb la intenció de que coneguin de primera mà la importància de tenir nocions de Primers Auxilis, que en moltes ocasions ens poden ajudar a salvar vides.

Es per això, que la  Mutualitat Catalana de Futbolistes, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Futbol, Fundació de la FCF, Creu Roja de Catalunya, i Ajuntament de Calafell, ha escollit com a nom per aquests tallers el “hashtag”: #tupotsalvarvides.

L’alcalde de Calafell, Ramón Ferrer, ha agraït que la seva ciutat hagi estat l’escollida per aquest projecte pioner, que podria traslladar-se en un futur a altres localitats de tot el territori català.

foto4

Pel Delegat de Tarragona de l’FCF, Josep Vives, “és important que des de petits, els nens i nenes prenguin consciència de la necessitat de tenir els coneixements bàsics per auxiliar a un recent accidentat, sigui al camp de futbol, com a qualsevol altre lloc”.

El Delegat del Penedès-Garraf de l’FCF, Manel Duran, ha valorat l’interès de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, per la formació des de la gent jove: “D’aquests tallers els nens i nenes no sortiran amb un certificat de Primers Auxilis, però si sensibilitzats i amb unes eines bàsiques que començaran a conèixer”.

El Director de Formació de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, Antonio Artero, ha recordat que “en països del Nord d’Europa, tots els nens acaben els seus estudis de primària, sabent fent, com a mínim, uns massatges cardíacs. Per això, la Mutualitat ha d’intentar, des del futbol, formar a quants més nens millor, ja que a l’escola no es fa”.

1000633

Recordem que aquests Tallers de Primers Auxilis tindran quatre aspectes bàsics d’aprenentatge que es realitzaran en quatre carpes:

  • CARPA 1: Suport Bàsic + Desfibril·lador Extern Automàtic (SVB+DEA).
  • CARPA 2: Pèrdua de consciència i posició lateral de seguretat (PLS).
  • CARPA 3: Lesions físiques (traumatologia).
  • CARPA 4: Lesions mèdiques (cop de calor, cop de fred, hipoglucèmia, hipotèrmia, lipotímia, …).

La Creu Roja també portarà una ambulància per que els nens puguin veure el seu interior, i a l’equip de resposta immediata en emergència de recerca i rastreig amb els seus gossos. Aquests gossos faran exhibicions durant el matí, del que són capaços de fer en moments d’emergència.

Els Tallers es faran al Camp Municipal de Calafell el matí (9 a 14 hores) del dia 9 de desembre. Els equips base del Calafell jugaran durant tot el matí en la meitat del camp.

Els Tallers són totalment gratuïts i us podeu inscriure clicant aquí:

INSCRIPCIÓ TALLERS