PREPARANT NOUS READAPTADORS PELS NOSTRES FUTBOLISTES


 readaptacion

Durant aquest cap de setmana, al CAR de Sant Cugat del Vallés, la Mutualitat Catalana de Futbolistes porta a terme el quart curs pràctic de Readaptació del Futbolista. Els alumnes inscrits han finalitzat ja el curs teòric que va iniciar-se fa cinc setmanes i que han realitzat a traves de la plataforma online de la MCF.

Dissabte i diumenge serà el moment de posar en pràctica totes les matèries que han aprés amb la besant teòrica i  que ja han estat avaluats pel professorat.  

Les aules, els gimnasos, el camp de futbol o la piscina del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat,  seran els escenaris on aquest cap de setmana els alumnes rebran el curs pràctic amb el professorat qualificat. Les assignatures del curs seran: resistència, RSA, control evolutiu, dietètica i nutrició, força, hidroteràpia, CORE i prevenció.

Es dona la circumstància que en el curs d’enguany participen alumnes d’altres Comunitats Autònomes, que s’han mostrat interessats per aquest nou curs de Readaptació del Futbolista que compleix la seva quarta edició.

Maiol Martí (Fisioterapeuta desenvolupador de projectes de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, i consultor extern del hospital Quiron de Barcelona en l’equip del Dr. Ramon Cugat) i Oriol Balaña (fisioterapeuta i readaptador del Girona FC) són els coordinadors dels cursos. Dins el professorat, estan els preparadors físics del RCD Espanyol i Nàstic de Tarragona, respectivament Néstor Salmeron i Sergio Dorado. La nutricionista de la Universitat de Barcelona, Antonia Lizárraga. El readaptador del RCD Espanyol, Javi Carrion, o el preparador físic i readadaptador de la MCF, Marc Montalban, amb la participació d’Emili Ricart readaptador dels equips del tècnic  Pep Guardiola quan era entrenador del FC Barcelona.

Tots ells impartiran les assignatures sobre metodologia de:

  • Treball de la Fase de Readaptació (treball de resistència, força i CORE)
  • Control Evolutiu de la Readaptació del Futbolista,
  • Dietètica i Nutrició
  • Hidroteràpia
  • Prevenció de lesions

Els alumnes que participen en aquesta edició, i en les anteriors, entraran automàticament en una borsa de treball, una vegada es posin en marxa els centres de referencia de rehabilitació i readaptació en tot el territori català, per assegura l’assistència als nostres mutualistes lesionats a l’hora de tornar en plenes condicions a la pràctica esportiva.