LA FIFA I L’OMS VOLEN FOMENTAR ELS HÀBITS DE VIDA SALUDABLE MITJANÇANT EL FUTBOL


fifaoms

La FIFA i l’OMS han arribat a un acord que té com a objectiu fomentar els hàbits de vida saludables a través del futbol a tot el món. Volen promoure l’exercici físic, una dieta saludable, i unir esforços per lluitar contra el tabac.
Per això, han segellat un acord de quatre anys per promoure hàbits de vida saludable a través del futbol a tot el món. És la manera que l’esport amb més adeptes al món es posi al servei de la salut promocionant la salut, els beneficis de l’exercici físic, les virtuts d’adoptar dieta equilibrada i la necessitat d’abandonar l’hàbit de fumar. Per l’OMS aquests aspectes són fonamentals per lluitar contra els principals mal hàbits de la salut. L’organisme internacional sap del potencial enorme que atresora el futbol que segueixen milers de milions d’aficionats a tots els nivells: mundials, championsleague, campionats dels continents,…
El futbol és un idioma universal, una plataforma essencial per promoure totes els avantatges de seguir una vida saludable a tot el món. Així és com pensa el president de la FIFA, Gianni Infantino.
4 EIXOS D’ACCIÓ
El compromís de les dues institucions inclou quatre àmbits d’actuació de col·laboració fonamentals:
• La difusió per promoure a través del futbol la vida sana.
• Harmonització de polítiques que garanteixin entorns sense tabac en esdeveniments organitzats per la FIFA; encoratjar a les federacions nacionals de futbol a adoptar polítiques sobre espais sense tabac, concretament als estadis de futbol; i oferir assessorament sobre salut mitjançant l’OMS i la FIFA.
• Utilitzar els actes organitzats per la FIFA per establir millores duradores en qüestions de salut i seguretat.
• Establir programes i iniciatives conjuntes per fomentar la participació en activitats físiques mitjançant el futbol, en consonància amb les orientacions de l’OMS, i per col·laborar amb associacions nacionals i xarxes d’ambaixadors de bona voluntat de l’OMS, futbolistes, entrenadors i voluntaris amb la finalitat d’incrementar l’activitat física mitjançant el futbol.