FES SPORT, MANTINGUES A RATLLA LA DIABETIS


Avui, com tots els 14 de novembre, es celebra el Dia Mundial de la Diabetis. Hi ha més d’un jugador de futbol que pateix aquesta malaltia i, ja hem parlat més d’una vegada sobre la importància de l’esport per mantenir a ratlla la diabetis https://www.mcf.cat/wp_mcf/2017/01/26/diabetis-i-futbol/

Més de 425 milions de persones viuen actualment amb la diabetis. La majoria d’aquests casos són diabetis 2, en una gran part es poden prevenir mitjançant l’activitat física regular, una dieta sana i equilibrada i la promoció d’entorns de vida saludables. Les famílies tenen un paper clau per exercir en abordar els factors de risc modificables per la diabetis tipus 2 i deuen comptar amb educació, recursos i entorns per viure un estil de vida saludable.
1 de cada 2 persones que actualment viuen amb diabetis no està diagnosticada. La majoria dels casos són diabetis tipus 2. El diagnòstic i el tractament primerencs són clau per prevenir les complicacions de la diabetis i aconseguir resultats saludables. Totes les famílies es veuen potencialment afectades per la diabetis i, per tant, el coneixement dels signes, símptomes i factors de risc per tots els tipus de diabetis és vital per detectar-lo el més sovint possible.
Menys d’un de cada quatre membres de la família tenen accés a programes d’educació sobre la diabetis. S’ha demostrat que el suport familiar en la cura de la diabetis tenen un efecte substancial en la millora dels resultats de salut per les persones amb diabetis. Per tant, és important que totes les persones amb diabetis i les seves famílies tinguin accés a l’educació i el suport continu en matèria d’autocontrol de la diabetis per reduir l’impacte emocional de la malaltia que pot donar lloc a una qualitat de vida negativa.
Què és el Dia Mundial de la Diabetis?
El Dia Mundial de la Diabetis (DMD) és la campanya de conscienciació sobre la diabetis més important del món. Va ser instaurat per la Federació Internacional de Diabetis (FID) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en 1991, com resposta a l’alarmant augment dels casos de diabetis en el món. En 2007, Nacions Unides va celebrar per primera vegada aquest dia després de l’aprovació de la Resolució en desembre de 2006 del Dia Mundial de la Diabetis, el que va convertir al ja existent Dia Mundial de la Diabetis en un dia oficial de la salut de l’ONU.
El seu propòsit és donar a conèixer les causes, els símptomes, el tractament i les complicacions associades a la malaltia. El Dia Mundial de la Diabetis ens recorda que la incidència d’aquesta greu afecció es troba en augment i continuarà aquesta tendència a no ser que emprenguem accions des d’ara per prevenir aquest enorme augment.