LA IMPORTÀNCIA DE LA DONACIÓ DE MEDUL.LA ÒSSIA


Hi ha malalties que es caracteritzen perquè l’organisme produeix, en excés, en defecte o en forma anòmala un tipus concret de cèl·lules sanguínies derivades de les cèl·lules mara presents a la medul·la òssia. En molts casos, el trasplantament de medul·la òssia és l’única opció terapèutica pel pacient, doncs només d’aquesta manera es poden substituir les cèl·lules danyades per altres sanes.

IMG-20191201-WA0005

Aquesta malaltia també afecta desgraciadament als nostres esportistes. És el cas d’en Dídac, jugador de l’equip benjamí de  la UE Horta que fa dos mesos va estar diagnosticat d’aplàsia medul·lar. En Dídac necessita un trasplantament de medul·la per viure i continuar jugant al que més estima, a la seva passió, el futbol. La seva família, en concret la seva mare Mariola, vol conscienciar a tot el món de l’esport de la importància de fer-se donant de medul·la, i salvar així vides com la d’en Dídac i altres molts nens que viuen aquesta difícil situació.

Per això, des de la Mutualitat Catalana de Futbol i Federació Catalana de Futbol, volem conscienciar al món del futbol i de l’esport en general en què la donació de medul·la òssia, en qualsevol de les seves modalitats (per cèl·lules mare obtingudes de la medul·la òssia, la sang perifèrica o la sang del cordó umbilical) pot salvar la vida a persones com el Dídac que pateixen malalties potencialment mortals:

  • Leucèmia
  • Limfoma
  • Mieloma Múltiple
  • Aplàsia medul·lar
  • Neutropènia congènita
  • Anèmia aplàsuca o depranocítica
  • Talasèmia
  • Síndromes d’immunodeficiències greus
  • Pacients amb càncer en els que la quimioteràpia ha destruït la medul·la òssia.

La importància de fer-se donant de medul·la òssia, prèvia inscripció en el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) s’adquireix al saber que únicament el 30% de les persones que necessiten un trasplantament d’aquest tipus troben un donant compatible que els proporcioni l’esperança de curació.