QUAN ELS COPS DE CAP SÓN LESIONS GREUS


El traumatisme de cap per jugar o practicar esports és una inquietud molt comú entre els pares, però, que s’ha produït la mort, rara vegada un cop al cap durant la pràctica del futbol provoca una lesió greu.

El front el cuir cabellut tenen un subministrament elevat de sang, i les lesions en aquestes zones molt sovint provoquen sagnat sota de la pell. Quan el sagnat només passa en una zona, provoca blaus i hematomes.

Tingues en compte que fins i tot un cop menor al cap pot provocar una inflor gran. La velocitat, l’impuls i mida de la persona (adolescents majors en comparació amb nens petits) i les forces implicades (com l’impacte contra el terra de formigó o altre superfície dura) pot augmentar la possibilitat de patir una lesió greu.

Quan has de consultar amb un metge

La American Academy of Pedriatrics recomana que truquis a emergències per qualsevol cosa que sigui més lleuger que un cop al cap.

Si el teu fil no té signes d’una lesió greu al cap, igualment estigues amb alerta, si es mou amb normalitat i et respon, la lesió probablement sigui lleu i no sol necessitar més proves.

Generalment, es produeix quan la lesió al cap és suficientment greu com per ocasionar sagnar al cervell o al voltant d’aquest. Aquest tipus de sagnat pot provocar un hematoma intra cranial, que és una afecció greu que genera pressió sobre el cervell.

Truca a emergències de la Mutualitat de Futbolistes (902 108 361) si el teu fill pateix:

  • Pèrdua de coneixement, confusió o desorientació després d’una lesió al cap.

També pots buscar atenció mèdica d’emergència si el teu fill presenta els següents signes o símptomes després d’una lesió al cap, que pot indicar una commoció cerebral:

  • Mal de cap persistent o que empitjora.
  • Falta d’equilibri.
  • Vòmits.
  • Sang o líquids transparents que surten del nas o de les oïdes.
  • Pèrdua de la memòria o confusió.
  • Canvis d’humors, com irritabilitat.