TODACITAN O COM DEIXAR DE FUMAR EN 25 DIES


El Todacipan és l’únic tractament mèdic finançat a Espanya. Si ets esportista o no, et diem quins són els seus efectes.
A España, el consum de tabac causa prop de 60.000 morts prematures a l’any. Un nombre molt elevat i d’un enorme cost per la Sanitat pública del nostre país. Per això, el Ministeri de Sanitat finança un nou medicament per deixar aquest hàbit mortal: el TODACIPAN.
La citisina és el principi actiu d’aquest medicament. Es tracta d’un alcaloide vegetal que reemplaça a la nicotina, alleujant l’ansietat que provoca la síndrome de l’abstinència.
Forma de consumir el Todacitan
El Todacitan és l’únic fàrmac de prescripció mèdica que finança el Ministeri de Sanitat d’Espanya. Aquest medicament està assenyalat en adults addictes a la nicotina i per l’efectivitat del seu tractament requereix que el malalt estigui en disposició de deixar de fumar. Si jugues a futbol o fas qualsevol esport, i fumes, tens una possibilitat de deixar el tabac i de rendit molt més sense l’addicció a la nicotina. Però per això, has de tenir clar que vols deixar de fumar.
El Todacitan es consumeix via oral, i la dosi diària l’ha de prescriure el teu metge de capçalera de l’ICS (Salut). Has de tenir present que el tractament dura 25 dies i que, per regla general, les 100 pastilles que porta la capsa i que es reparteixen de la següent manera:
• DIES 1 A 3: Es consumeixen 6 pastilles, a raó, d’un comprimit cada dues hores.
• DIES 4 A 12: Es consumeix una pastilla de Todacipan, cada dues hores i mitja.
• DIES 13 A 16: Una pastilla cada 3 hores.
• DIES 17 A 20: Un comprimit de Todacitan cada cinc hores
• DIES 21 A 25: El tractament finalitza amb una pastilla o dos diaris.
¿Quan serà necessari deixar de fumar?
Només en els primers cinc dies de tractament, la persona pot continuar fumant. Però a partir del cinquè dia ja no és convenient perquè pugui causar efectes adversos.
En cas de consumir més dosis de l’assenyalada i fumar al mateix temps, és possible que apareguin símptomes referits a una intoxicació per nicotina. Els més freqüents són: nàusees, vòmits, malestar general, ritme cardíac augmentat, alteracions en la previsió arterial, visió borrosa, entre altres.
Davant la presència d’alguns d’aquests símptomes, s’ha de suspendre el tractament amb Todacitan i consultar amb el teu metge. En aquest cas, s’hauria d’interrompre el procediment i reprendre’l després de 2 o 3 mesos.
¿Quan comença a fer efecte el Todacitan?
Respecte a altres tractaments que ofereixen la vareniclina i el bupropion, que són de tres mesos, el medicament de Todacitan, com ja hem dit conclou al cap de 25 dies.
En aquesta mena de tractaments per abandonar el tabac, hi ha una deshabituació física que en el cas de la citisina pot aconseguir-se en els primers 25 dies, però la deshabituació psicològica pot estendre’ s fins a un any.
El Todacitan evita els efectes de les recaigudes. S’ha de tenir en compte que té una gran eficàcia de fins al 76 %,. Per la qual cosa, 3 de cada 4 persones obtenen superar la seva addicció al tabac.