ALIMENTS ULTRAPROCESSATS, VERÍ PEL COS

Menjar aliments ultraprocessats té uns efectes molt nocius pel nostre cos, i ja no diguem pels esportistes afectant el seu rendiment seriosament.
Un mega estudi troba 32 impactes negatius per la salut, inclòs un major risc de contraure diversos tipus de càncer i un 50% més probabilitats de patir una malaltia cardíaca.
Prendre aliments ultraprocessats de forma excessiva és molt perjudicial per a la salut, tal com han demostrat nombrosos estudis científics. En aquest aspecte, s’ha fet un metaanàlisi elaborat per científics australians de la Universitat de Dewakin, ha constatat que una dieta rica en aquests productes s’associa amb un major risc de 32 resultats perjudicials per a la salut, com càncer, afeccions cardíaques i pulmonars greus, trastorns de la salut mental i mort prematura,. El treball, publicat a la revista The BMJ, ressalta la necessitat d’adoptar mesures que redueixin l’exposició dietètica a aquest tipus de menjar.
Els aliments ultraprocessats, inclosos els productes fornejats i ‘piscolabis embassats, les begudes gasoses, els cereals ensucrats i els productes llestos per menjar i escalfar, se sotmeten a múltiples industrials i molt sovint contenen colorants, emulsionants, saboritzants i altres additius. Aquests productes solen tenir un alt contingut de sucre, greix i sal, i són baixos en vitamines, proteïnes i fibra. Però pot representar fins al 58% de la ingesta energètica diària total en alguns països rics i el seu consum ha augmentat ràpidament en moltes nacions d’ingressos baixos i mitjans en les darreres dècades.
Els investigadors van portar una revisió general de 45 metaanàlisis agrupades diferentment de 14 articles de revisió per la salut. Tots els articles de revisió es van publicar en els darrers tres anys i van involucrar a quasi 10 milions de participants.
En general, els resultats mostren que una major exposició d’aliments ultraprocessats es van associar consistentment amb un major risc de 32 resultats adversos per la salut. Una major ingesta d’aquest risc de 32 resultats adversos per la salut. Una major ingesta d’aquest tipus de productes es van associar amb un 50% més risc de mort relacionada amb malalties cardiovasculars, entre un 48% i un 53% més de risc d’ansietat i trastorns mentals comuns, i un 12% de diabetis tipus 2. En concret, una major ingesta d’aquests productes, es va vincular amb un 21% més de risc de mort per qualsevol causa, entre un 40% i un 66% més risc de mort relacionada amb malalties cardíaques, obesitats, diabetis tipus 2 i problemes de son, i un 22% més risc de depressió. Per últim aquestes 45 investigacions independents també demostren una relació sòlida amb l’asma, malalties gastrointestinals i, fins i tot, alguns tipus de càncer.
Per evitar aquests greus danys a la salut, l’equip de científics demana als governs etiquetes en els embasaments, restringir la publicitat i prohibir les vendes en escoles i hospitals o prop d’ells, com ja passa amb el tabac. A més, plantegen mesures fiscals o d’altre tipus que facin que els aliments no processats o mínimament processats i els menjars acabats de preparar siguin accessibles, disponibles i més barats que la ultraprocessada.