L’ALVOCAT, UNA ‘FRUITA’ 10

Malgrat el que pensa la majoria de la gent, l’alvocat no és una verdura sinó una fruita que té grans propietats per la nostra salut.
No és d’estranyar que l’alvocat estigui de moda i mols siguin els que inclouen en la seva dieta aquesta fruita per fer de la seva alimentació quelcom més saludable. A diferència de la resta de fruites, aquesta destaca pel seu alt contingut en greixos saludables, principalment monoinsaturades, com l’àcid oleic que també està present en l’oli d’oliva i pobre en sucres.
Per, més enllà dels seus excel·lents greixos, l’alvocat aporta una gran quantitat de fibra essencial per una bona salut intestinal, així com minerals com el potassi i el magnesi i vitamines com les del grup B, E, C, K, i l’àcid fòlic.
Beneficis per la salut
Gràcies al seu contingut en greixos insaturats, alvocat pot resultat beneficiós:
· Per la salut cardiovascular, ja que ajuda a reduir els nivells de colesterol LDL en sang.
· El trànsit intestinal, ja que la seva fibra contribueix a millorar-lo.
· Controla els nivells de glucosa a la sang.
· Controla la pressió arterial pel seu contingut en potassi.
· Mantenir un correcte funcionament muscular i nerviós pel seu contingut en magnesi.
¿Quantes calories té un alvocat?
Una de les preguntes més freqüents en relació a l’alvocat està relacionada amb les seves calories pel seu alt contingut en greixos. Un alvocat d’uns 300 grams aporta entre 220 i 300 kilocalories, la majoria procedents de greixos saludables i de la fibra.
Ingesta diària d’alvocat
Sí que es poden menjar alvocats diàriament, sempre que es faci en la quantitat adequada i dintre d’una dieta equilibrada i variada. Un consum responsable ens aportarà greixos de bona qualitat, augmentarà la sensació de sacietat i millorarà els nivells de colesterol, entre altres aspectes.
No és necessari menjar-lo cada dia, ja que els seus nutrients també es troben en aliments com l’oli d’oliva, les verdures a altres fruits secs.
Riscos per a la salut
Quant als riscos o problemes de menjar alvocat tots els dies en excés, recordem que menjar-ne cada dia augmenta la ingesta de calories diàries, la qual cosa pot no resultar beneficiós en persones de han de controlar el seu per als per motius de salut. Per altra part, consumir-lo cada dia pot desplaçar el consum d’altres aliments, reduint la varietat i la riquesa de la dieta”.
A més, en ser un aliment ric en potassi, ha de consumir-se amb moderació en persones amb problemes renals. També en persones sensibles al làtex, ja que, per reacció creuada, l’alvocat pot causar-los reaccions al·lèrgiques.


