1r CURS DE READAPTACIÓ DEL FUTBOLISTA


El Curs de Readaptació del Futbolista té com a principal objectiu la formació de tècnics que ajudin dins dels clubs en les tasques de preparació física per a millorar el rendiment i evitar lesions, així com en l’educació física dels jugadors per evitar les recaigudes d’aquells que surten d’una lesió.

Al llarg d’aquesta jornada, que va tenir lloc el dissabte dia 16, es van realitzar 12 hores de treball intensiu, on va quedar clar que la reincorporació dels jugadors a la competició després d’una lesió és un punt crític, com a conseqüència de la gran intensitat amb la que es juga al futbol, tant professional com amateur. Aquestes lesions, si no són ben tractades, es poden reproduir amb molta facilitat. L’alta mèdica no és el mateix que l’alta esportiva i, per això, els recuperadors són els que assessoren i acompanyen al jugador en el procés de readaptació.

IMG_20160716_115103

La Federació catalana de Futbol i la Mutualitat treballen juntes per fomentar la formació de tècnics, ja que consideren que el futur està en la formació professional continuada dels fisioterapeutes. La formació és especialment important en el futbol base i, per aquest motiu, la Mutua compta amb els millors professionals, encapçalats pel responsable de formació de la Mutualitat, Toni Artero.

Al curs hi van acudir 25 fisioterapeutes de tota Catalunya, pertanyents a centres col·laboradors de la Mutualitat. Com a representants de la Mutualitat hi van assistir el Sr. Miquel Pardo; el director general, Ramon Cugat; i el re adaptador físic, Emili Ricart.