LA SEU DE LA MUTUALITAT CATALANA DE FUTBOLISTES, ESPAI CARDIOPROTEGIT


IMG_20161110_131907 (1)Des d’avui, la seu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, compte amb un desfibril·lador en les seves instal·lacions de Ronda Sant Pere, 19.

El centre mèdic de referència de la Mutualitat Catalana de Futbol és des d’avui un espai cardioprotegit. Per la seu de la Mutualitat, passen al llarg de l’any més de 50.000 futbolistes, uns per ser visitats de les seves lesions i altres per fer la rehabilitació corresponent.

El Director General de la Mutualitat, Miquel Pardo, ha rebut l’equip DEA de l’empresa Cardiosos Global Protection SL, amb la qual la Federació Catalana de Futbol té un acord per cardioprotegir el màxim d’espais futbolístics a Catalunya.

Un desfibril·lador és un equip que administra una descàrrega elèctrica a una persona que pateix una aturada cardíaca i permet a personal no mèdic salvar vides. Les morts per aturada cardiorespiratòria representen un problema de primera magnitud per a la salud pública. Més de 20.000 persones moren a l’any al nostre país a conseqüència d’aturades cardíaques.

Cada minut que passa sense actuar des de que es produeix una aturada cardíaca les probabilitats de supervivència es redueixen en un 10 per cent. Desprès de 7 a 10 minuts sense desfibril·lador molt poques persones sobreviuen.

És per això, que la Federació Catalana de Futbol vol ampliar al màxim els camps de futbol catalans que estiguin dotats amb un equip DEA. Un desfibril·lador pot ser utilitzat pràcticament per qualsevol que hagi rebut una formació bàsica, sense que participi un metge o personal amb formació sanitària.

En qualsevol moment, en qualsevol lloc, una persona pot patir una aturada cardiorespiratòria. Però també en qualsevol moment i en qualsevol lloc, unes mans poden salvar-li la vida.