EL MANTENIMENT DE LA GESPA ARTIFICIAL ÉS VITAL PER EVITAR LESIONS GREUS


1472914702_715796_1472915171_noticia_normalLa Mutualitat Catalana de Futbolistes ha detectat que la majoria de les lesions més greus que s’atenen als nostres Serveis Mèdics s’han produït per culpa de la gespa artificial. En concret, la lesió més temuda, el trencament del lligament encreuat anterior. En la majoria dels casos, aquesta lesió està en relació directa amb l’estat de conservació dels camps de joc.

Camps de futbol amb gespa artificial que no estan en les condicions degudes: falta de manteniment, rec poc freqüent, camps de més de deu anys i deteriorats, són causa directa d’aquestes lesions tant greus, que poden incidir en el futur de la pràctica esportiva d’aquests jugadors.

Per això, des de la Mutualitat Catalana de Futbol reiterem que és fonamental que el responsable de la instal·lació esportiva, ja sigui club o ajuntament, dugui a terme regularment un manteniment adequat de la seva gespa artificial.

Però, no només la gespa artificial pot ser la responsable d’aquestes greus lesions. És fonamental que els jugadors utilitzin el calçat adequat per gaudir del futbol a la gespa artificial. Les botes de tac rodó curt o les botes de multi tac, són les millors per aquest tipus de superfície. Altres tipus de tacs, no dissenyats per a jugar sobre gespa artificial, poden provocar lesions molt greus.

Aquesta és una recomanació molt seriosa que donem des dels Serveis Mèdics de Mutualitat Catalana de Futbol, que si la teniu present evitaran lesions dels nostres jugadors i jugadores.