VACANCES, AMB ASTERISC


Sergio Dorado
Entrevista del preparador físic Sergio Rodríguez a l’Esportiu

El preparador físic col·laborador de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, Sergio Dorado, ha parlat pel diari L’Esportiu explicant que han de fer físicament els jugadors durant aquest període de vacances de Nadal. Sergio Dorado, preparador físic a Primera Divisió (RCD Espanyol), Segona A (Mallorca, Saragossa i Sabadell), i Segona B (Sabadell i L’Hospitalet), explica que: «En aquest període continua l’entrenament però canvien les seves formes, mitjans, continguts i objectius. S’acostuma a passar un planning amb tasques generals, de baixa intensitat i fàcils de fer. D’aquesta forma, es manté el nivell físic adquirit i es prevenen lesions a la tornada» assegura l’actual preparador físic de l’AEKA Larnaka (Xipre), que considera que és necessària la col·laboració del jugador: «La recomanació general és que controlin el pes i evitin els excessos. A la tornada, en pocs dies estaran de nou competint i no hi ha temps per perdre pes. El pes influeix molt en les lesions».

DESCANS PSICOLÒGIC

Per a molts jugadors, les vacances nadalenques suposen tornar a casa a veure la família i desconnectar de la feina diària amb els entrenaments. «Als jugadors els va molt bé no només per descansar físicament sinó per un aspecte mental» diu Sergio Dorado: «No hem d’oblidar que els jugadors són persones i que alguns són lluny de la gent a qui estimen. És un període molt important per carregar piles».

Sergio Dorado s’ha passat els últims quinze anys voltant per diferents banquetes del futbol català i ara li toca un repte a l’estranger, l’AEK Larnaka de Xipre: «Ho vaig valorar i baig decidir aquest repte, que m’aportarà moltes coses. De moment, aquestes primeres setmanes estan sent d’adaptació, però he de reconèixer que estic molt content de tot el que m’he trobat». El preparador físic de l’Hospitalet de Llobregat combina aquesta tasca amb projectes personals: «Celebrem un campus aquestes dates amb la col·laboració de Josep Dólera, Raúl Muñoz i Alberto López, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 5 de gener, per a nens en col·laboració amb el CB Terlenka al Prat de Llobregat».

Sergio Dorado és professor dels Cursos de Readaptació al Futbol que organitza la Mutualitat Catalana de Futbolistes.