3er CURS DE READAPTADORS: TREBALLANT PER UN FUTUR DE QUALITAT


1000176 (1)

Durant aquest cap de setmana, al CAR de Sant Cugat, es desenvolupa el 3er Curs de Readaptadors del Futbolista organitzat per la Mutualitat Catalana de Futbolistes. La novetat d’aquesta edició és l’ampliació a dues jornades de treball, amb un total de 12 hores intensives de docència per jornada, 24 en total. Un curs donat pels fisioterapeutes, readaptadors i preparadors físics dels principals equips catalans de Primera i Segona Divisió.

L’èxit de participació és total, ja que s’han cobert totes les places previstes per aquesta tercera edició. Alumnes que han vingut de tota Catalunya per aprendre les matèries exclusives que durant aquests dos dies seran impartides pels professors de la Mutualitat Catalana del Futbolista. Tots ells han estat rebuts a primera hora del matí pel Director de Formació de la Mutualitat, Antonio Artero.

unnamed (1)

La pluja ha alterat mínimament el guió previst, ja que les condicions del camp de futbol del CAR de Sant Cugat anegat per l’aigua, ha obligat als organitzadors a fer la primera classe de «Treball de resistència» a la Sala Polivalent del Centre d’Alt Rendiment, assignatura impartida per Néstor Salmerón, preparador físic del RCD Espanyol B. Desprès, els alumnes s’han dirigit al gimnàs del CAR per fer la matèria de «CORE», dirigida pel fisioterapeuta, readaptador i professor de la Universitat de Girona, Ernest Esteve. Classe a la que ha assistit, el traumatòleg de la Mutualitat, Pedro Àlvarez, membre de l’equip de Ramon Cugat.

unnamed 7
El traumatoleg Pedro âlvarez al costat de Maiol Martí

Les matèries del curs s’han ampliat aquesta vegada amb dues noves assignatures: «Eines per la nutrició» (matèria compartida per Mª Antonia Lizarraga , i Patricia Garrido, especialistes en nutrició); i l’assignatura de «Hidroteràpia», a la piscina del CAR, i donada per Marc Montalbán, preparador físic de la Mutualitat. La classe de «Força» la ha donat Lluís Sala, preparador físic del Girona.

nadar3 NADAR2 nadar1

Demà, a primera hora del matí, Emili Ricart, el fisioterapeuta i recuperador de Pep Guardiola a la seva etapa com entrenador del FC Barcelona, impartirà una conferència sobre la seva experiència personal. Maiol Martí, l’organitzador tècnic del Curs, readaptador i fisioterapeuta, col·laborador d’Emili Ricart i Ramón Cugat, donarà l’assignatura de «Control Evolutiu». Javi Carrión, fisioterapeuta i readaptador del primer equip del RCD Espanyol, parlarà als alumnes de com «Prevenir les lesions». En aquesta ocasió, i abans de l’entrega de diplomes als assistents al curs, es farà un «Debat» amb els alumnes i els fisioterapeutes, readaptadors i preparador físic, Maiol Martí, Oriol Baleñà i Javier Carrión. Es tracta de posar en comú les opinions per millorar de cara a les pròximes edicions d’aquest Curs que ja és tota una referència.

Dues jornades intenses que completen el Tercer Curs de Readaptació del Futbolista. Desprès de la rehabilitació d’una lesió, encara no s’està preparat per començar la competició. És aquí, on entra la figura del readaptador que prepararà al pacient rehabilitat en un jugador per tornar a la competició. El futur del futbol català, en aquest sentit, passa per la participació de fisioterapeutes i readaptadors en els clubs de tot el territori. S’han d’evitar les recaigudes de les lesions dels nostres futbolistes, i per això, és fonamental la tasca de la readaptació al

futbol.

 

unnamed 9unnamed (3)

unnamed 5unnamed 4