FORMANT ALS FUTURS READAPTADORS DEL FUTBOL CATALÀ


ARTERO DTOR

El Director de Formació de la Mutualitat Catalana de Futbol, Antonio Artero, és el responsable de la tercera edició dels Cursos de Readaptadors al Futbol, que es celebra durant aquest cap de setmana al Car de Sant Cugat.

Per primera vegada, aquest curs es realitzarà durant dos dies intensos amb la participació dels fisioterapeutes, readaptadors, preparadors físics i nutricionistes de la Mutualitat Catalana de Futbolistes.

Antonio Artero creu que: “l’èxit de les dues primeres  edicions, ens ha obligat a anar més enllà, i em optat per oferir un curs molt més complert ampliant-lo a dos dies, amb més matèries d’estudi, i molt més atractiu a tots els alumnes que han cobert totes les places que tenien previstes”.

El futbol català a través de la Mutualitat Catalana de Futbolistes i la Federació Catalana de Futbol, sap de la importància d’aquesta “nova” figura que evitarà recaigudes entre els nostres jugadors. Per Antoni Artero: “És fonamental conscienciar a tothom que la lesió d’un futbolista no s’ha curat una vegada finalitza la rehabilitació. Perquè aquest jugador arribi a agafar el ritme de competició, que és molt exigent al nostre futbol català, és indispensable que faci aquesta etapa de readaptació de la seva lesió per agafar el ritme suficient, acabi amb les pors, i estigui totalment recuperat per la tornada a la competició”.

I per la formació d’aquest readaptadors, la Mutualitat Catalana de Futbolistes compte amb els millors professionals encapçalats per Maiol Martí, un dels readaptadors punters dintre de l’esport català. Segons Artero: “Maiol Martí, és fonamental a l’hora d’organitzar el temari d’aquests cursos de readaptació. Ell i el seu equip han fet un esforç perquè aquest tercer curs de readaptació al futbol, sigui molt més complert i estigui a un nivell de docència immillorable. Per això s’han afegit, com a novetat respecte als dos primers cursos, l’assignatura d’hidroteràpia, que es farà a la piscina del CAR de Sant Cugat, i temaris de dietètica i nutrició, dos punts importants dintre de la readaptació d’una lesió”.

Aquests cursos van destinats: “a fisioterapeutes de clubs, fisioterapeutes amb interès pel futbol i la preparació física, fisioterapeutes capaços de dur a terme les tasques de la Readaptació. Durant aquestes dues jornades al CAR es realitzaran classes teòric-pràctiques en les que es practicarà exercici físic als camps de futbol i gimnàs del CAR. Molts dels alumnes pernoctaran a la Residència del CAR Sant Cugat”.

El Director de Formació, Antonio Artero, agraeix la inestimable col·laboració per l’organització d’aquest tercer curs de readaptació dels seus col·laboradors de la MCF, Jesús Segura i Cristina Granell.