LES AGULLETES, UN MAL MENOR


AGULLETES

Les agulletes es defineixen com aquell dolor muscular que apareix en les immediates 24-48 hores des de la realització d’un exercici intens i prolongat que afecten a l’aparell múscul tendinós. En realitat son petites lesions a escala microscòpica que es realitzen a la fibra muscular.

Aquestes lesions desborden la substància de la cèl·lula del teixit muscular provocant la inflamació i retenen aigua, cosa que crea una distensió de les fibres nervioses traduint-se en dolor. Aquest procés triga de 20 a 30 hores. Fins les 78 hores desprès de l’esforç evoluciona el dolor, a partir de llavors disminueix fins a set dies desprès. Si continuem fent més exercici amb les parts afectades, l’aigua retinguda es mobilitza de manera que desapareix el dolor.

Per prevenir les agulletes, és fals que amb el consum de bicarbonat desapareguin. Però en canvi, si es cert que la correcta adaptació a l’entrenament es fonamental, incrementant de mica en mica l’esforç i les distàncies. En el cas de la musculació, el millor tractament és la repetició a menor intensitat dels exercicis.

Per últim, la aplicació de gel 10-20 minuts o d’algun analgèsic alleuja els símptomes.