LA INTELIGÈNCIA EMOCIONAL EN L’ESPORT (TEST)


EMOCIONS

La intel·ligència emocional és imprescindible en l’àmbit esportiu, ens permet prendre consciència de les nostres emocions, comprendre els sentiments dels nostres companys, tolerar les pressions i frustracions, accentuar la nostra capacitat de treballar en equip i adoptar una actitud empàtica i social. Tot això ens farà millorar en el rendiment esportiu. Aquesta actitud es va adquirint des de molt petits, per la qual cosa, els adults han de ser un exemple ferm i coherent per tots els nens que ens envolten.

Per què és important la intel·ligència emocional en l’esport?

  • A nivell emocional: Com l’orientació a l’assoliment dels objectius, la competitivitat, la identificació de valors de l’esport i els personals, l’autovaloració, el treball en equip, el lideratge, l’empatia, el control de les reaccions i emocions negatives…
  • A nivell físic: Saber organitzar-se, no obsessionar-se amb l’esport, tenir moments de descans, la gestió del temps i hàbits adequats d’alimentació.
  • A nivell social: Saber relacionar-se millor amb els companys d’equip, entrenadors, preparadors, fisioterapeutes…
  • A nivell racional: Com funciona el joc, aspectes tècnics i tàctics.

Consells per millorar la intel·ligència emocional:

  • Coneix-te més a tu mateix: Intenta tenir clares les teves fortaleses i les teves debilitats, tots brillem en alguna cosa.
  • Practica l’optimisme: S’aprèn molt sent optimista. Fes ús del sentit de l’humor amb mesura, i tingues present que dels moments difícils sempre es pot millorar.
  • Comunica’t millor: Des de la comunicació verbal fins a la no verbal, tot influeix en l’esport. Aprèn a controlar i millorar la teva comunicació.

Tingues present que la millora de la intel·ligència emocional, augmentarà la teva capacitat com esportista per fer front a una sèrie de factors com l’estrès, abans, durant, i desprès de la competició.

Test d’intel·ligència emocional:

Si vols conèixer el teu món emocional et donem la oportunitat de fer-ho. Pots accedir a un test d’intel·ligència emocional en aquest enllaç:

http://www.helios3000.net/tests/eq.shtml