TATUATGES INTEL.LIGENTS PER CONTROLAR LA DIABETIS


tatuatgeinteligent

En més d’una ocasió hem parlat de molts diabètics que practiquen el futbol, i, per tant, no és la primera vegada que parlem d’aplicacions de mòbils pensades en gestionar i fer més fàcil el dia a dia en pacients crònics. Per exemple, la diabetis. Ja sabem que hi ha rellotges i polseres intel·ligents per controlar el nivell de glucosa en sang i fins i tot l’imminent sortida del primer pàncrees artificial.

El protagonisme en aquesta ocasió és un curiós element: un tatuatge. La seva peculiaritat, el que suposa una gran ajuda per als pacients, és que la tinta canvia de color si puja el nivell de sucre en sang.

L’Institut de Tecnologia de Massachussets i l’Escola de Medicina de Harvard, han desenvolupat aquesta nova increïble tecnologia. EL fet que canviïn de color segons el nivell de glucosa es degut a que estan formats per nano dispositius amb biosensors líquids. El tatuatge pot mudar fins en quatre colors diferents segons el paràmetres registrats. D’aquesta forma, el sensor del pH oscil·la entre el púrpura i el rosa; el de la glucosa, entre el blau i el marró. En quant al sensor del sodi i un segon nivell de pH brillen amb diferent intensitat sota la llum ultraviolada.

Sota el lema de Dermal Abyss aquest tatuatge converteix el cos humà, segons els seus creadors, en una pantalla interactiva. I això s’aconsegueix creant un accés directe en el cos del pacient per reflectir processos metabòlics interns.

Les probes preliminars de Dermal Abyss s’han fet amb mostres de teixits de pell de porc, molt semblant a la humana. I segons els seus promotors, la injecció de la “tinta” dels tatuatges hauria de renovar-se cada sis mesos. En aquest cas, pitjor és tenir que punxar-se a diari per controlar el nivell de glucosa.

Aquests tatuatges intel·ligents també presenten clares avantatges respecte als wereables (objectes d’ús diari que es converteixen en un microprocessador) per controla la diabetis.