INFLAMACIÓ DEL GENOLL


inflamacio

La inflamació del genoll (també conegut com “líquid al genoll”) és un problema freqüent produït per l’acumulació de líquid en l’interior o al voltant de l’articulació.

El inflor del genoll pot aparèixer de sobte o de forma gradual i pot limitar el moviment de la cama, provocant molèsties al caminar i al córrer.

El besament del líquid articular al genoll es desenvolupa, sobre tot:

  • Desprès de patir un traumatisme o esquinç.
  • Com a conseqüència d’una artritis (inflamació de l’articulació).
  • Sense un motiu concret.

Causes de la inflamació de genoll

El genoll disposa d’una càpsula articular, mol semblant a un sac, al voltant de l’articulació.

La càpsula conté el líquid sinovial que nodreix i lubrica l’articulació perquè pugui moure’s sense problemes.

La càpsula articular funciona com una borsa que manté el líquid a l’interior de l’articulació.

 La inflamació del genoll es produeix quan s’acumula un excés de líquid a l’interior de la càpsula. Això pot succeir per:

  • Sagnat a l’articulació (hemartrosi): passa amb una lesió i la inflamació al genoll apareix de manera molt ràpida. Aquesta pot ser molt aguda i produir rigidesa a tota la cama.
  • Acumulació de líquid sinovial (líquid al genoll): En aquest cas, la inflamació tendeix a manifestar-se de forma gradual. En alguns casos, pot aparèixer i desaparèixer. Per altre part, la quantitat de líquid al genoll és variable. Sol originar-se per artrosi o artritis.
  • Intervenció quirúrgica: el genoll inflamat també port ser l’efecte d’una operació, per exemple la substitució de l’articulació amb una pròtesi. En aquest cas, la inflamació desapareix al cap d’alguns mesos de la operació, si bé el dolor desapareix abans. Els pacients solen preguntar quant triga en reduir-se la inflamació articular, perquè desitgen recuperar-se el més aviat possible.

En realitat, recuperació i inflamació no sempre estan relacionats. El pacient pot tornar a treballar, ja que el genoll pot inflamar-se i no fer mal desprès d’una operació quirúrgica.