LA POBLA DE MAFUMET (TARRAGONA) DESTÍ FINAL DE LES CONFERÈNCIES SOBRE LA MORT SOBTADA


pobla

A l’Auditori del Casal Cultural de La Pobla de Mafumet a Tarragona es farà, el dia 11 de maig, l’última de les quatre Conferències sobre la Mort Sobtada que la Mutualitat Catalana de Futbolistes ha programat durant tota aquesta temporada a tot el territori.

La Delegació Territorial de l’FCF a Tarragona, dirigida per Josep Vives, agafa el testimoni que abans van prendre Barcelona, Lleida i Girona. Serà a les 19.00 hores quan comenci la xerrada mèdica titulada “Valoració cardiològica en medicina de l’esport. Mort sobtada. Prevenció i riscos”.

Com a totes les Conferències anteriors seran els cardiòlegs de la Fundació Cors Units, Dr. Ricart Serra Grima i Dr. Francesc Carreras Costa, els encarregats de dur a terme aquesta interessant proposta mèdica. Una de les finalitats d’aquesta conferència, dirigida a tot el col·lectiu del futbol, té com a finalitat donar a entendre que la mort sobtada no la pateixen esportistes sans. Per això, els cardiòlegs incideixen en la importància de la prevenció, mitjançant les proves establertes per descartar qualsevol patologia del cor, com són els electrocardiogrames o les proves d’esforç.

El Dr. Serra Grima, ha estat durant 20 anys cardiòleg del FC Barcelona, i de la Federació Catalana i Espanyola de Tennis, ex-director de la Secció de Proves d’Esforç de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i actualment és el coordinador assistencial de la Fundació Cors Units.

Per altra banda, el Dr. Carreras Costa, és Doctor en Medicina de la UAB, Director de la Unitat d’Imatge Cardíaca de l’Hospital de la  Santa Creu i Sant Pau, membre del CIBERCV-ISCII expert en ecocardiografia i tècniques d’imatge cardíaca avançada.

Els dos especialistes en cardiologia divideixen la interesant Conferència en dos parts concretes: el Dr. Serra Grima parla sobre la valoració de l’aptitud esportiva bàsica, i el Dr. Carreras Costa parlar de la utilitat de les exploracions tècniques complementàries en els casos dubtosos.

Amb aquestes quatre conferències desplegades per tot el territori català, la Mutualitat Catalana de Futbolistes ha volgut contribuir a esvair dubtes en relació a aquest tema tant greu, portant aquesta interessant Conferència sobre un tema d’interès al futbol com és la mort sobtada.