ELS ÀRBITRES DEL MUNDIAL TAMBÉ VAN FER CURSOS DE PRIMERS AUXILIS


colina

Els àrbitres FIFA solen assistir a un curs bàsic d’urgències mèdiques abans de les competicions de la FIFA com ha estat el cas del Mundial de Rússia 2018. Aquest curs té especial rellevància, ja que aquest any l’Oficina Mèdica de la FIFA ha posat tot l’èmfasi en l’aturada cardíaca (PCR)

Els col·legiats són els responsables últims de la salut i la seguretat dels jugadors en els terrenys de joc. Ja que el temps és un factor clau, tenen que ser capaces de reconèixer en el camp aquells incidents que poden suposar un greu risc per a la salut i respondre immediatament de la forma més ràpida.

En aquest seminari, el àrbitres del Mundial aprendran a reconèixer la PCR i respondre amb les mesures adequades, com la reanimació cardiopulmonar i mitjançant l’ús de desfibril·ladors automàtics.

El Dr. Efraim B. Kramer, oficial metge de la FIFA a la Copa Mundial de la FIFA Rússia 2018, opina: “Com esportista, el propi àrbitre corre també el risc de patir una aturada cardíaca; però, al mateix temps, és el màxim responsable en el camp i, per tant, hauria de ser capaç de saber com actuar en cas de que hagi un infart, Per això, és primordial que tots els àrbitres tinguin nocions bàsiques sobre aquest tipus d’aturades del cor per saber reconèixer-los, respondre, reanimar al pacient i evacuar-lo del terreny de joc de forma apropiada”.En aquest seminari, els àrbitres van aprendre a reconèixer altres malalties i lesions que es poden donar en un terreny de joc i que poden suposar risc de mort, com les commocions cerebrals severes.També van abordar les insolacions, una urgència mèdica neurològica amb risc de mort que es dona quan la temperatura ambiental i la humitat són tant altes que ni jugadors ni àrbitres poden reduir la temperatura del cos.Les jornades de Primers Auxilis fetes per la Mutualitat Catalana de Futbolistes a Calafell l’any passat, o les conferències sobre la Mort Sobtada a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, demostren que la nostra Institució es preocupa correctament per la formació i la divulgació de temes tant importants com les aturades cardíaques als terrenys de joc, o com actuar en cas d’un accident esportiu amb nocions de Primers Auxilis, en tots els camps d’equips que competeixen sota l’auspici de la Federació Catalana de Futbol.