APLICACIONS DE SALUT PER AJUDAR-TE A CONTROLAR


apps

Actualment, prop d’un 30 per cent d’usuaris posseeixen almenys d’una aplicació de salut en els seus dispositius mòbils, que li permeten mantenir un seguiment del seu estat de salut en sentit general. L’augment és imparable i ja són més de 500 milions de persones que tenen alguna d’aquestes aplicacions de salut. Les apps continuen creixent en nombre i també en popularitat,

Aplicacions per cadascú dels aspectes de la salut:

Existeixen aplicacions que ens permeten monitorar pràcticament cada aspecte de la nostra salut, incloent-hi el pes, l’activitat física, pressió sanguínia, nivells de colesterol i de sucre, ritme cardíac o qualitat de les nostres hores de son. Fins i tot algunes poden detectar càncer, com el càncer de pell. Aquestes apps són d’una excel·lent ajuda per millorar la nostra qualitat de vida.

Aplicacions que poden detectar l’epilèpsia i donar un tractament per prevenir aquesta patologia, i un estudi recent ha revelat que es possible desenvolupar aplicacions que detectin la presència d’icterícia en nadons.

Efectivitat reconeguda:

És veritat que aquestes aplicacions mòbils han estat posades en dubte per moltes persones, però la majoria considera que aquests productes estan transformant la visió tant d’usuaris com de professionals i proveïdors de serveis mèdics. Paral·lelament al monitoratge de la nostra salut, aquestes apps pretenen convertir-se en una eina imprescindible per facilitar la comunicació entre pacient i doctor. Per exemple, la recent “HealthKit”, és una aplicació que recull informació provinent d’altres aplicacions per establir comparacions i mostrar-nos un anàlisi integral i detallat en sentit general. Però, el més innovador és la possibilitat d’enviar informació al nostre doctor de manera sistemàtica.

Relació amb usuaris:

Les apps de salut també reforcen el component social implícit en les noves tecnologies, al potenciar la creació de comunitats d’usuaris sota el mateix patiment, amb l’objectiu d’aconseguir el suport emocional, intercanviar experiències i obtenir recomanacions per part de la resta d’usuaris.

Tal ha estat l’impacte d’aquesta tendència que el popular esdeveniment “The App Date Health” compte amb una edició especial dedicada exclusivament a aquestes aplicacions. “The App Date Health” té com a objecte potenciar la col·laboració entre pacients i promocionar aquelles propostes que més contribueixen a elevar la nostra qualitat de vida. En aquest sentit, Primum Healt, és una solució que permet reduir la bretxa comunicativa entre l’usuari i els serveis mèdics, permetent a els metges la supervisió de les anàlisis realitzats pel mateix pacient des del seu domicili. El sistema filtra els resultats allotjats en el núvol per nivell de prioritat i estableix els casos que més urgència tinguin per ser atesos per part del personal mèdic.

Futur de les apps de salut:

Estem assistint a un sinèrgia entre la tecnologia i els serveis sanitaris sense precedents que acabarà beneficiant molt als malalts. Conceptes com la telemedicina o informàtica mèdica comencen a prendre auge entre desenvolupadors i públic en general. Totes aquestes aportacions contribuiran a augmentar en gran mesura la nostra qualitat de vida.