APLICACIONS DE SALUT


salut

Actualment, prop d’un 20% d’usuaris tenen com a mínim una aplicació de salut en els seus dispositius mòbils, que li permeten mantenir un seguiment del seu estat de salut en sentit general. S’estima que pròximament seran 500 milions. Amb aquestes dates en ment, no hi ha dubtes que aquestes aplicacions continuaran creixent en número i popularitat.

Monitorar cada aspecte de la salut:

Existeixen aplicacions que ens permeten monitorar pràcticament cada aspecte de la nostra salut, incloent-hi el pes, l’activitat física, pressió sanguínia, nivells de colesterol i de sucre, ritme cardíac i qualitat de les nostres hores de somni. Algunes poden fins i tot detectar càncer. Aquestes apps són una excel·lent eina per millorar la qualitat de vida.

Efectivitat reconeguda:

Encara l’efectivitat d’aquestes aplicacions mòbils ha estat posada en dubte per moltes persones, la majoria considera que aquests productes estan transformant la visió tant d’usuaris com de professionals i proveïdors de serveis mèdics. Paral·lelament al monitoratge de la nostra salut, aquestes apps pretenen convertir-se en una eina imprescindible per facilitar la comunicació entre pacient i doctor. Per exemple, la recent HealthKit, és una aplicació que recull informació d’altres aplicacions per establir comparacions i ens mostren una anàlisi integral i detallat en sentit general. Però, la novetat és la possibilitat d’enviar aquesta informació a un metge de manera sistemàtica.

Relació amb usuaris afins:

En altre àmbit, les apps de salut reforcen el component social implícit en les noves tecnologies, al potenciar la creació de comunitats d’usuaris sota el mateix patiment, amb l’objectiu d’aconseguir suport emocional, intercanviar experiències i obtenir recomanacions per part de la resta d’usuaris.

Futur de les apps de salut:

Evidentment estem assistint a una sinèrgia entre la tecnologia i els serveis sanitaris d’una manera sense precedents. Alguns conceptes com telemedicina o informàtica mèdica comencen a prendre auge entre desenvolupadors i públic en genera. Totes les aportacions tecnològiques realitzades contribuiran a augmentar en gran mesura la nostra qualitat de vida.