COM SERÀ LA TIRETA DEL FUTUR?


tiretes

La tireta que coneixem tots la va inventar un empleat d’un laboratori en 1920 per curar les ferides que es feia la seva dona a la cuina. I en el futur s’espera que la famosa tireta sigui flexible, petita i fàcil d’utilitzar com la tradicional però la diferència estarà en què aquesta aplicarà energia perquè es tanqui amb més rapidesa les ferides.

Fa quasi 100 anys que es va inventar la tireta i encara no ha evolucionat, només ha canviat l’aspecte (colors, mida, etc). Però aviat ja no podrem dir el mateix, ja que un grup d’investigadors de la Universitat de Wisconsi (EUA) ha presentat un prototip de tireta fet amb nanogeneradors, així la ferida s’aconsegueix tancar més ràpid. Fa anys que s’estudia aquesta tècnica.

Com funciona aquesta nova tireta?

Aquesta tireta del futur té uns nanogeneradors que van connectats al pit de l’usuari per recol·lectar l’energia que es produeix mentre respira, i l’envia a la tireta. Segons Xudong Wan, un dels membres de l’equip d’investigació: “Funciona d’una manera semblant a com el cos genera un camp magnètic”. I ha afegit que “s’ha aconseguit curar molt més ràpid del que s’esperava”.

Els investigadors han provat el prototip. L’han comparat amb la tireta tradicional. Van dividir un grup de ratolins en dos, per uns van utilitzar tinta tradicional i per altres la del futur. Han conclòs que aquesta nova pot reduir el temps de recuperació de 12 a 3 dies. Un assoliment que no deixa de sorprendre. Els investigadors asseguren que el preu de la mateixa serà molt similar a l’actual.

La tecnologia no deixa de sorprendre’ns. Mitjançant camps elèctrics i electromagnetismes s’ha realitzat un estudi concloent que la curació en nafres  és més ràpida quan es tracten amb corrents elèctriques, i sobretot si són amb corrents  de baixa freqüència. Aquestes investigacions són exemples del que en un futur no molt llunyà serà el tractament de les ferides.

 

Font: Campussanofi

image_pdfVersió PDF