TORNAR A LA RUTINA I A UNA DIETA SALUDABLE


dieta

S’han acabat les vacances d’estiu i s’ha iniciat l’escola. Desprès d’una època on solem descuidar l’alimentació, es fa necessari recuperar els nostres hàbits saludables. És hora de tornar a la normalitat i deixar el sedentarisme i el decans en excés.

L’arribada del setembre sempre ha estat acompanyat pels propòsits de recuperar la nostra forma física, perdre quilos que hem guanyat a pols durant l’estiu, i per tant arriba el moment de recuperar el temps perdut.

Per tant, és el moment de recupera la dieta saludable i equilibrada que hem abandonat durant l’estiu: cinc dinars al dia, amb especial atenció al desdejuni, rica en fruites i verdures i amb l’aigua com a referència en la nostra beguda. Si a més a més som esportistes haurem de tenir un control especial alimentari.

L’objectiu no es altre que evitar obesitat, o altres malalties associades al sobrepès (colesterol, problemes amb el cor, ansietat, artrosi, depressió, càncer…).

Recomanacions per una alimentació saludable

Per això, hi ha una sèrie de recomanacions bàsiques per que retornem a uns hàbits saludables en el que fa referència a l’alimentació:

  • Fer cinc dinars al dia. El desdejuni és el dinar més important del dia i el sopar, quan més lleuger, millor serà el descans.
  • L’aigua és el millor aliat. Beure 1,5 litres al dia perquè el teu organisme estigui ben hidratat i funcioni a ple rendiment.
  • No ho oblidis: val més qualitat que no pas quantitat. Sempre hauries de està més atent en la varietat que en la quantitat.
  • La fruita és molt important. Cinc racions de fruita i verdura al dia t’aporten les vitamines i minerals que necessites.
  • Les llegums es un plat que no pot faltar mai. Compte amb elles dues vegades a la setmana per seguir una dieta mediterrània perfecte.
  • Sempre es preferible el peix que la carn. L’ideal es prendre peix dues o tres vegades per setmana.
  • Important prendre fibra. La trobaràs als cereals, pa i arròs integrals.
  • Adapta el consum de lactis als teus requeriments personals.