JUGAR INFILTRAT AL FUTBOL


im Krankenhaus

Jugar infiltrat es refereix de manera precisa a injecció de diversos fàrmacs en el lloc d’una lesió o a prop de la mateixa amb la finalitat ja sigui per disminuir el dolor i inflamació per un temps o retardar el temps de repòs o una cirurgia.
La infiltració no pot aplicar-se a qualsevol lesió. Només en lesions que depenguin d’un procés inflamatori com a bursitis, fascitis, esquinços i algunes lesions musculars. No tindria cap utilitat en una lesió com una fractura.
Substàncies que porta una infiltració
S’utilitzen diverses substàncies sent les més comunes antiinflamatoris esteroides com betametasona, que s’utilitzen amb la finalitat de disminuir la inflamació per una lesió. A més a més, s’utilitzen anestèsics locals com lidocaïna. Amb les infiltracions també hi ha un risc d’agreujar una lesió, ja que el jugador de futbol no té sensació de dolor, el que pot portar a un esportista a fer un esforç excessiu que li porti a lesionar-se encara més.
L’àcid hialurònic s’utilitza principalment en lesions de grans articulacions com el genoll i és controvertit en esportistes amb lesions de tipus agut. Avui en dia, s’han afegit el plasma ric en plaquetes i factors de creixement a la gran llista de medicaments de la medicina esportiva que s’utilitzen en lesions tendinoses i lligamentoses cròniques amb resultats regulars a falta de fer-ne més estudis per fixar protocols d’utilització i dosis.
Conseqüències a llarg termini
Dependrà molt del tipus de lesió i de si en l’activitat amb infiltració el jugador de futbol el jugador de futbol pateix per exemple, a més, un traumatisme. És clar, que quan es realitza per mans expertes de manera poc freqüent i amb les indicacions adequades, solen tenir una bona resposta freqüent clínica i no representar un problema major en el futur. Quan s’abusa d’aquesta modalitat terapèutica poden agreujar-se les lesions portant processos crònics que acaben amb la vida d’esportistes d’alt rendiment.
Com poden veure es tracta d’una bona eina terapèutica sempre i quan s’utilitzi en el moment adequat, però com tota intervenció mèdica comporta un risc que sempre corre l’esportista d’alt rendiment.