TROMBOSI VENOSA PROFUNDA ALS ESPORTISTES


2017530_qJPcb9ImQn

Fer exercici físic afavoreix la circulació sanguínia de les persones i és una mesura protectora de la trombosi venosa profunda. Però, existeixen uns casos puntuals en els quals l’esport augmenta el risc de patir una trombosi.
Els esports d’alt rendiment en els quals els esportistes desenvolupen molta musculatura de les seves extremitats superiors, augmenten el risc de patir trombosi venosa profunda. L’augment de la massa muscular dels braços pot afavorir que es comprimeixi la vena que passa des del braç al tòrax. Aquesta vena és molt petita i si el múscul està molt desenvolupat pot comprimir-la, i produir amb el temps una trombosi al braç. Aquesta situació és coneguda com la síndrome de Paget o síndrome del congost toràcic, i és freqüent en esportistes que desenvolupen molt el seu tren superior (piragüisme, culturisme, bàsquet, waterpolo, crossfit o tenis).
Una persona normal que va al gimnàs i treballi molt el seu tren superior, perquè li agradin les peses i no pari de destrossar-se, pot desenvolupar perfectament una trombosi en les venes del braç.
En canvi en el membre inferior no tenen cap risc de patir una trombosi. Però hem de tenir molta precaució quan és lesionem i ens posen un guix, fem un viatge perllongat amb moltes hores sense moure’s, si es prenen anabolitzants, o altres problemes.
És per això que després d’una operació amb un trencament d’un os, durant la convalescència ens injectarem heparina sota el control mèdic.