AUGMENTA EL NOMBRE D’INFANTS I ADOLESCENTS AMB HIPERTENSIÓ ARTERIAL


Investigadors de la Universitat d’Oxford han arribat a la conclusió que el quatre per cent dels nens i adolescents de tot el món tenen la pressió arterial alta. Una xifra que, malgrat sembli insignificant, ens ha de fer reflexionar.

La hipertensió arterial no sol presentar símptomes, per això suposa un dels principals problemes crònics per la salut. Però, en què consisteix la hipertensió arterial? És l’increment de forma sostinguda dels nivells de pressió arterial. O cosa que és el mateix, l’elevació de la pressió que exerceix el cor sobre les artèries perquè condueixin la sang cap als diferents òrgans del cos humà.

Si parlem del desenvolupament de la morbiditat per malaltia cardiovascular a tot el món, hem de tenir present que la hipertensió és un factor de risc molt important per aquestes patologies. L’accident vascular al cervell, atac de cor, l’infart de miocardi i la malaltia arterial perifèrica són conseqüència de la hipertensió en els adults.
És normal que es presenti en humans a partir dels 40 anys, en homes i dones. Però, el que és molt preocupant, és que es presenti en nens i adolescents que la pateixen per culpa de l’obesitat.
Aquest estudi al qual fem referència arriba a la conclusió que durant els anys 1994 i 2018, la hipertensió arterial entre infants ha augmentat de forma preocupant. Els investigadors asseguren que, sense dubtes, la hipertensió infantil s’està tornant comú entre la població infantil, el que significa un desafiament considerable per a la salut de tot el món.
La pràctica de l’esport, com el futbol, i una bona alimentació en els infants ha de ser una aposta de família i societat en general per evitar que la hipertensió continuï pujant entre els infants i els adolescents.