STOP COVID-19 CAT: APP IMPRESCINDIBLE PER DETECTAR I FER SEGUIMENT DELS CASOS DE CORONAVIRUS


El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha creat una eina perquè la ciutadania pugui saber si té o no coronavirus. L’aplicació fa preguntes als usuaris sobre la simptomatologia de la mateixa manera que les faria un professional sanitari i el seu estat de salut previ. Ja està disponible tant en Android com en iOS.

D’aquesta manera. Salut podrà fer un seguiment diari dels casos de persones amb Covid-19 i a la vegada traçar l’evolució de l’epidèmia.

El seguiment de l’estat de salut de la persona malalta es podrà reportar diàriament, fent un seguiment constant. Es determinarà si es tenen símptomes lleus, moderats o elevats i s’elaborarà un perfil de ciutadà en funció de la simptomatologia. SI es tracta d’una infecció amb símptomes lleus en un pacients les respostes i instruccions de l’app seran més genèriques, mentre que estarà més personalitzat en els casos de pacients amb patologies prèvies dones embarassades o en postpart, per exemple.

L’app permet fer un seguiment també a nivell poblacional per veure el comportament de l’epidèmia, i permetrà seguir prenent decisions per combatre el virus. La informació que recollirà l’aplicació la tindrà el Sistema Català de la Salut de manera encriptada, i la rebrà l’atenció primària, SEM i Protecció Civil.