ELS CASOS MÉS GREUS ATESOS PER LA MUTUALITAT L’ANY 2019


La Mutualitat Catalana de Futbolistes ha tractat durant l’any 2019, un total de 24.162 lesions, amb diferents graus de gravetat. Durant la presentació de l’Informe de la Mutualitat a l’Assemblea General Ordinària de l’FCF, es va poder visionar un vídeo, els protagonistes del qual van ser tres lesionats de gravetat. Els tres han explicat la seva experiència que els hi ha tocat viure, i el suport que han rebut en tot moment de la Mutualitat Catalana de Futbolistes.

CAAMAÑO
Samuel Pérez Caamaño, jugador del Sant Martí, va patir una dura entrada durant un entrenament que li va trencar la tíbia i el peroné. Va ser una fractura oberta que va provocar-li un total de deu intervencions quirúrgiques. Les nou primeres van ser a un hospital públic, però el seu peu continuava torçat. L’última, feta a través de la Mutualitat a l’Institut Cugat pels doctors Pedro Álvarez i Manel LLusà, li va tornar la mobilitat completa a aquesta part anatòmica del cos. La seva mare Pilar Caamaño valora tota la gestió feta per la Mutualitat per aconseguir la mobilitat total d’aquest peu. El cost total per la MCF va ser de 46.963 euros.

AJA
Un altre dels casos presentats és el de Marc Banal Aja, jugador del Banyoles. Després de ser operat de lligament creuat anterior va desplaçar-se a Santander de vacances. La seva ferida es va infectar, i tres ser atès a la ciutat càntabra, va ser traslladat en ambulància des de Valdecillas a la clínica Onyar on va ser tornat a operar pel doctor Xavier Casanovas a través de la Mutualitat. Marc valora molt positivament el tracte rebut per metges com el Dr. Ramón Cugat o altres professionals de la Mutualitat: “Ens tracten com a professionals”. Totes les despeses d’operacions i el trasllat des de Santander a Girona del nostre mutualista va ser sufragat per la Mutualitat Catalana de Futbolistes.

CONEJO
L’últim cas és el d’Eric Conejo Muñoz, sense dubte el cas més greu durant l’any 2018. El jugador de l’Arraona de futbol sala, va patir una mort sobtada. La ràpida actuació del seu pare sobre el parquet aplicant-li RCP amb desfibril·lador va ser determinant per la seva recuperació. El jugador va ser traslladat en helicòpter a l’Hospital de Sant Joan de Déu on va estar uns quants dies inconscient. Afortunadament Eric ja està bé, i malgrat que no pugui jugar a futbol sala, pot fer vida normal.