ELS ESPORTS QUE ATRAUEN MÉS MOSQUITS


4_4_5_351466372.5.351466372_MundoDeportivo_20180624_vent_a7-ktGE-U45367378284VtC-980x554@MundoDeportivo-Web

Practicar un esport, o fins i tot presenciar-lo, pot convertir-nos en imants de mosquits. Algunes de les nostres Alguns dels nostres esports favorits, com no el futbol, combinen quatre factors que poden conduir a picadures de mosquits: esforç físic, moviment, suor i lloc:
ESFORÇ FÍSIC: Una cosa que atrau els mosquits és el diòxid de carboni que exhalem; per tant en augmentar l’exhalació, com succeeix durant els esports, els panteixos podrien convertir-lo en un imant de mosquits.
MOVIMENT: Encara que no és l’atractiu primari, els mosquits poden percebre el moviment proper; llavors, quan corres d’un lloc a altre, això pot atraure els mosquits.
SUOR: Els mosquits són atrets per substàncies químiques com la suor, per tant, és natural que la transpiració els atregui, especialment si la suor està combinada amb olor corporal.
LLOC: Les àries boscoses, la mala herba del bosc i les zones amb aigua estancada són excel·lents llocs per als mosquits.
Al considerar aquests quatre factors, alguns esdeveniments esportius populars tenen una major “assistència de mosquits” estimada que altres.
FUTBOL
Un partit de futbol dura uns 90 minuts, la major part d’ells corrent d’un lloc a altre com a mínim de períodes de descans. Això representa molta respiració i suor que atrauen mosquits. A més es fa a l’aire lliure, amb molt d’esforç físic.
VOLEIBOL PLATJA
Sol, sorra i la proximitat a l’aigua del voleibol platja, els uniformes quasi inexistents i les altes temperatures fan d’aquest esport altre dels blancs preferits que, on obstant reproduir-se en aigua dolça, també els hi agrada visitar la platja.
CICLISME DE MUNTANYA
És qüestió d’ubicació. Donat que la majoria d’activitats de ciclisme tenen lloc en àrees boscoses o prop de llacs o altres masses d’aigua, és un esport individual que haurà d’utilitzar repel·lents.
Altres esports de risc són el GOLF i el BEISBOL.
Malgrat que no es moguin tant com els jugadors, però estan en risc els espectadors a les tribunes. Per tant, si vas a veure al teu fill o parella a veure un partit de futbol, millor serà portar repel·lent, i recorda que alguns mosquits són més actius a la nit.
Repel·lents de mosquits
Segons l’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris, aquests productes no repel·leixen al mosquit, sinó que tracti de confondre’l. Quan l’animal s’apropa a la persona no pot localitzar-la com que aquestes locions bloquegen o saturen els seus receptors olfactius.
Malgrat l’eficàcia de les locions repel·lents, caldria preguntar-se si poden perjudicar la nostra pell. L’OCU assenyala que algunes substàncies tenen risc de provocar irritació i al·lèrgia, i no es recomana l’ús en menors de dos anys.
Per això, abans de comprar un producte d’aquest tipus, el primer en el qual haurem de fixar-nos és en les nostres necessitats, dons segons el lloc al qual anem a jugar, haurem de comprar un repel·lent o l’altre. A més, les persones amb problemes de pell o al·lèrgies han d’anar a un dermatòleg abans d’aplicar-se qualsevol mena de repel·lent.
L’efecte d’una aplicació normal i efectiva pot perllongar-se aproximadament unes quatre hores de mitjana. Però, s’han de tenir en compte altres factors com la humitat de l’ambient, la transpiració, el vestuari o la quantitat de producte aplicat.
La permanència del repel·lent dependrà del principi actiu del producte:
• La dietiltoluamida (DETT) és el més eficient, Protegeix fins a sis hores seguides, però pot provocar més irritació o al·lèrgia.
• La icaridina és un altre principi actiu que dura unes sis hores.
• El citriodiol no és eficaç com els anteriors i protegeix unes tres hores seguides.