EL PROTOCOL COVID-19 PER A LES COMPETICIONS DEL FUTBOL I FUTBOL SALA CATALÀ


covid

Des de la Mutualitat Catalana de Futbolistes publiquem el protocol COVID-19 per a les competicions de futbol i futbol sala català que regiran a partir de l’inici de la competició.

La Federació Catalana de Futbol ha fet públic el protocol Covid-19 per a les competicions del futbol i futbol sala català, que donaran inici el pròxim cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. Després de rebre el vistiplau per part de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, així com de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i amb la supervisió del Comitè Tècnic del PROCICAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’FCF posa a disposició de tots els seus federats i federades, clubs i públic en general la pauta a seguir per a minimitzar el risc de contagi de Covid-19. El contingut complet del protocol es pot consultar AQUÍ.

Per tal de facilitar l’accés a la informació, la Federació ha creat un apartat específic dins la pàgina web, concretament la secció fcf.cat/covid19, dissenyat per respondre els possibles dubtes i inquietuds entorn a la situació sanitària actual que tenen els clubs, jugadors i jugadores, àrbitres, familiars i públic en general que estan involucrats en els partits i entrenaments de futbol i futbol sala que es juguen cada setmana arreu del territori català.

Equip mèdic de suport als clubs

Una vegada els clubs posin en coneixement de la Federació, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa creat específicament amb aquesta finalitat, un cas positiu confirmat o si tenen membres aïllats per un contacte aliè, automàticament s’activarà un equip mèdic contractat per l’FCF que donarà suport al club afectat i donarà consells i pautes d’actuació al seu responsable de compliment del protocol Covid-19.

Les preguntes més freqüents a les quals ens podem enfrontar durant la pràctica esportiva són:

  • Què fem si tenim un POSSIBLE positiu?

S’ha d’aïllar qualsevol membre de l’equip que presenti algun dels símptomes de la Covid-19: febre, tos, sensació de falta d’aire, malestar general, pèrdua del gust, mal de cap, fatiga, mal de coll, dolor muscular, vòmits o diarrea. A banda d’aïllar-lo immediatament, se li posarà la mascareta i se l’enviarà al seu domicili o s’avisarà als pares perquè el recullin. Fes clic AQUÍ per conèixer el protocol a seguir en aquesta situació.

      . Què fem si tenim un positiu CONFIRMAT?

El responsable del protocol de la Covid-19 del club ha de notificar el positiu a l’FCF en la major brevetat possible, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa. Caldrà indicar el nom de la persona, l’equip al qual pertany, data d’inici dels símptomes ­-o de prova positiva en cas d’asimptomàtics-, i partits que ha jugat en els últims 3 dies.

Segons allò que indiquin les autoritats sanitàries s’aïllarà al domicili particular a tots els membres de l’equip o club que hagin tingut contacte estret amb la persona positiva. Consulta AQUÍ el protocol a seguir en aquest cas.

  • Què fem si tenim un membre de l’equip aïllat per un CONTACTE ALIÈ?

Cal notificar-ho a l’FCF mitjançant l’aplicatiu de la Intranet federativa, indicant la quantitat de jugadors que estan en aïllament i la data prevista de reincorporació. Per cada cas s’estudiaran possibles ajornaments. Si no afecta el desenvolupament normal dels partits o entrenaments, la resta de l’equip podrà seguir amb la rutina habitual. Consulta el protocol a seguir en aquesta situació fent clic AQUÍ.

Els punts principals del protocol

Entre d’altres aspectes, en l’àmbit esportiu, el protocol preveu la creació d’un responsable d’activitat per club, el manteniment de grups estables en cada equip i l’activació d’una declaració de responsabilitat en el cas dels federats i federades. A més, el document recull els termes per la zonificació de la instal·lació, entre l’àrea esportiva i l’àrea de graderia, a més de contemplar l’ús de les banquetes per a suplents i tècnics. L’ús de vestidors, les especificacions per als desplaçaments i la desinfecció d’instal·lacions i material esportiu són altres aspectes que tracta la pauta.

Pel que fa a l’entrada als camps i pavellons, el protocol permet l’assistència de públic, en els partits corresponents a les categories que organitza l’FCF. Serà d’obligat compliment la presa de temperatura a l’accés, el registre d’entrada al recinte, la higiene de mans, l’ús de mascareta en tot moment i el manteniment de la distància de seguretat entre persones. Alhora, es recomanarà un màxim de dos acompanyants per jugador o jugadora menor d’edat.

A l’aire lliure, l’aforament màxim serà de 2.000 persones en espais sectoritzats, o un màxim de 3.000 persones amb seients preassignats. En espais tancats, la capacitat màxima a la graderia serà de 1.000 persones en espais sectoritzats, mentre que el màxim serà de 2.000 persones amb seients preassignats.

Tanmateix, el club local o propietari de la instal·lació tindran la facultat de restringir en un major grau aquestes condicions.