DEPILACIÓ LÀSER EN MENORS: DUBTES I RECOMANACIONS PELS PARES


El pèl no desitjat pot ser motiu de baixa autoestima en algunes etapes de la vida, especialment en el cas dels més joves. Per això, la depilació làser per adolescents o nens és una opció que molts pares tenen en compte en veure com se senten els fills per un excés de pèl en algunes zones del cos.

Però, a quina edat és convenient començar un tractament làser? En quins casos està recomanat?
És normal que el meu fill em demani depilar-se permanentment?
La depilació làser és una alternativa permanent en menors que presenten un excés de pèl corporal al començar la pubertat. Les consultes sobre aquest tema han augmentat i cada vegada, són més els nois i noies a partir de 12 anys que es plantegen començar un tractament. A més, estèticament la tendència és no tenir pèls, i menys si practiques un esport com el futbol, per la qual cosa s’ha incrementat considerablement el nombre d’adolescents acomplexats per un excés de pèl, que abans s’ho plantejaven més tard.
Quan comença a créixer el pèl corporal?
El pèl no apareix a la mateixa edat i cada menor és diferent. Normalment sol aparèixer entre els 10 i els 15 anys. I no a tots les afecta per igual, una de les coses que hem de valorar abans d’iniciar un tractament làser.
Quan és recomanable començar amb el tractament làser?
El més recomanable és que les dones comencin quan hagi passat almenys un any des de la primera menstruació. I els homes, a partir dels divuit anys perquè en ells el pèl no deixa de créixer fins a la maduresa.
Funciona igual el làser en totes les zones del cos?
En algunes zones corporals l’eficàcia del làser és major com les cames i axil·les, i en altres com llavi superior o patilles convé esperar al fet que el creixement hormonal hagi acabat, malgrat que la valoració final l’ha de fer un expert.
El làser solucionaria les erupcions cutànies?
En molts casos, es tracta d’una solució merament estètica, però en altres ocasions, la depilació làser en nens pot ser quelcom justificat per se una mesura pal·liativa o per temes de salut com evitar pèls enquistats que es produeixen amb molta freqüència quan es rasura el pèl amb cera o maquineta, quists, conseqüència d’un excés de pèl o erupcions cutànies, ja que la tecnologia làser resulta molt eficaç a l’hora de millorar problemes de pell.
Sempre s’ha d’anar a un centre especialitzat
Malgrat que el pèl sigui complicat d’eliminar en edats primerenques, amb un tractament adequat es pot millorar molt la qualitat de vida dels menors. En qualsevol cas, és necessari posar-s’hi en mans expertes i professionals que valorin i estudiïn cada cas. La persona que faci el tractament ha de tenir el títol sanitari per escollir la màquina làser adequada.