EL PROTOCOL COVID-19 PER A LES COMPETICIONS DEL FUTBOL I FUTBOL SALA CATALÀ


covid

L’FCF elabora una pauta per fer front als positius i possibles aïllaments d’equips, i crea un apartat específic dins la pàgina web on es responen els dubtes a jugadors, clubs, àrbitres i públic.

La Federació Catalana de Futbol ha fet públic el protocol Covid-19 per a les competicions del futbol i futbol sala català, que donaran inici el pròxim cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. Després de rebre el vistiplau per part de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, així com de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i amb la supervisió del Comitè Tècnic del PROCICAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’FCF posa a disposició de tots els seus federats i federades, clubs i públic en general la pauta a seguir per a minimitzar el risc de contagi de Covid-19. El contingut complet del protocol es pot consultar AQUÍ.

 Per tal de facilitar l’accés a la informació, la Federació ha creat un apartat específic dins la pàgina web, concretament la secció fcf.cat/covid19’, dissenyat per respondre els possibles dubtes i inquietuds entorn a la situació sanitària actual que tenen els clubs, jugadors i jugadores, àrbitres, familiars i públic en general que estan involucrats en els partits i entrenaments de futbol i futbol sala que es juguen cada setmana arreu del territori català.

Equip mèdic de suport als clubs

Una vegada els clubs posin en coneixement de la Federació, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa creat específicament amb aquesta finalitat, un cas positiu confirmat o si tenen membres aïllats per un contacte aliè, automàticament s’activarà un equip mèdic contractat per l’FCF que donarà suport al club afectat i donarà consells i pautes d’actuació al seu responsable de compliment del protocol Covid-19.

 Les preguntes més freqüents a les quals ens podem enfrontar durant la pràctica esportiva són:

  • Què fem si tenim un POSSIBLE positiu?

S’ha d’aïllar qualsevol membre de l’equip que presenti algun dels símptomes de la Covid-19: febre, tos, sensació de falta d’aire, malestar general, pèrdua del gust, mal de cap, fatiga, mal de coll, dolor muscular, vòmits o diarrea. A banda d’aïllar-lo immediatament, se li posarà la mascareta i se l’enviarà al seu domicili o s’avisarà als pares perquè el recullin. Fes clic AQUÍ per conèixer el protocol a seguir en aquesta situació.

  • Què fem si tenim un positiu CONFIRMAT?

El responsable del protocol de la Covid-19 del club ha de notificar el positiu a l’FCF en la major brevetat possible, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa. Caldrà indicar el nom de la persona, l’equip al qual pertany, data d’inici dels símptomes ­-o de prova positiva en cas d’asimptomàtics-, i partits que ha jugat en els últims 3 dies.

Segons allò que indiquin les autoritats sanitàries s’aïllarà al domicili particular a tots els membres de l’equip o club que hagin tingut contacte estret amb la persona positiva. Consulta AQUÍ el protocol a seguir en aquest cas.

  • Què fem si tenim un membre de l’equip aïllat per un CONTACTE ALIÈ?

Cal notificar-ho a l’FCF mitjançant l’aplicatiu de la Intranet federativa, indicant la quantitat de jugadors que estan en aïllament i la data prevista de reincorporació. Per cada cas s’estudiaran possibles ajornaments. Si no afecta el desenvolupament normal dels partits o entrenaments, la resta de l’equip podrà seguir amb la rutina habitual. Consulta el protocol a seguir en aquesta situació fent clic AQUÍ.

A l’aire lliure, l’aforament màxim serà de 2.000 persones en espais sectoritzats, o un màxim de 3.000 persones amb seients preassignats. En espais tancats, la capacitat màxima a la graderia serà de 1.000 persones en espais sectoritzats, mentre que el màxim serà de 2.000 persones amb seients preassignats.

Tanmateix, el club local o propietari de la instal·lació tindran la facultat de restringir en un major grau aquestes condicions.